18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: Hazmedemeyenler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 ve 2005 yılı ekonomik gösterge rakamlarının ortaya çıktığını ve ekonomide büyük başarı sağladıklarını ifade ederek, "Bu rakamlara bazıları hala bir hazımsızlık içinde bakıyor. Bu ülkenin hala büyümesini hazmedemeyen çevreleri görüyoruz" dedi.


Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

2004 ve 2005 yılına ait ekonomik göstergelerin büyük oranda ortaya çıktığına dikkat çeken Erdoğan, "Bu rakamlara bazıları hala hazımsızlık içinde bakıyor. Bu ülkenin hala büyümesini hazmedemeyen çevreleri görüyoruz. Artık bunu kendinize sindirin. Bu başarılı görün" diye konuştu. Erdoğan, ekonomideki bu gelişmenin tabana da yayılacağını ama bir zaman işi olduğunu vurguladı.

Mart ayı enflasyon rakamlarının şimdiden hedefledikleri rakamı yakaladıklarını gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki ayda kısmi artışlar olabilir ancak bu hedefi tutturacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Zaman zaman duyuyoruz enflasyon düşüyor ama fiyatlar düşmüyor. Enflasyonun düşmesi fiyatların değil, fiyat artışının düşmesi demektir. Şu anda bu başarılmıştır" dedi.


ZAMLAR İÇİN HÜKÜMETİ SUÇLAMAYIN

Akaryakıt zamlarına da değinen Başbakan Erdoğan, bu artışların hiçbirisinin hükümetle ilgisi olmadığını, bu fiyatları açıklayanın da hükümet olmadığını bildirdi. Erdoğan, bunun dünyadaki petrol fiyatlarına bağlı olarak başta TÜPRAŞ olmak üzere kuruluşların özerk bir hareketi olduğunu vurguladı.

BÜYÜMEYİ HAZMEDEMEYEN ÇEVRELER VAR

Erdoğan, birilerinin milletin sevincini gölgelemeye çalıştıklarını ve bu rekor büyümeye de kulp takanlar olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, tüm dünyada hangi ülkeye bakılırsa bakılsın enflasyonla mücadelenin işsizlik getirdiğinin görüldüğünü, büyümenin de enflasyonu yükselttiğini ancak hükümet olarak bir yandan yüksek büyüme hızı elde ettiklerini, bir yandan enflasyonu düşürdüklerini bir yandan da az da olsa işsizliği bir miktar düşürebildiklerini anlattı.

"İşsizlik bitmez" diyen Erdoğan, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bitmedi ki bizde bitsin. Bizim sosyal güvenlik kuruluşlarımızı daha güçlü bir hale getirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

EKSİK DEMOKRASİ İLE ZENGİNLEŞME OLMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eksik bir demokrasi ile sağlıklı bir ekonomik düzenin tesis edilemeyeceğini belirterek, “yani özgürleşme, zenginleşmenin gerek şartıdır. Bu yüzden ilk günden itibaren en büyük önceliğimiz demokrasidir, hukuk devletidir” dedi.


ANKA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 20:59:05
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 21:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?