17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan: İmam hatiplere bedel ödettiremem dedim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "(İmam-hatiplere bedel ödettiremem) dedim, söylediğim budur. Şu anda da yine aynı şeyi söylerim. Bundan önce bedel ödettirdiler, ben onlardan olmam" dedi.

Bulgaristan gezisi dönüşünde, uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, "İmam hatipler konusunda, size destek olunmadığı konusunda bir serzenişte bulundunuz mu?" sorusunu "Hayır, bize destek olup olmaması meselesi değil. Buradaki bizim asıl hedefimiz şudur. Toplumun taleplerini kendisinin güçlü kılması lazım. Siyasetçinin de o talebe kılavuz olması lazım" diye yanıtladı.

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs ile ilgili yardım paketine ilişkin görüşünün sorulması üzerine de paketin yardım paketi değil, ekonomik izolasyonun kaldırılmasına onay verilmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, terör örgütü PKK’nın son dönemde artan eylemleriyle ilgili soruyu yanıtlarken, "Biz bu konuda henüz beklentimizi almış değiliz. Bu konudaki beklentilerin sürekli olarak ABD’ye iletiyoruz" diye konuştu.

"Ürdün’e gerçekleştirdiği ziyaretin sadece bir akşam yemeğinden mi ibaret olduğu, yoksa görüşmede çeşitli konuların ele alınıp alınmadığının" sorulması üzerine Erdoğan, "Bizim sadece kuru kuruya bir akşam yemeği yapmak için o kadar vaktimiz yok" dedi.

Erdoğan, gerçekleştirdiği bu ziyaretleri gayri resmi yapmasının sebebinin, "işin samimi yanı" olduğunu söyledi. Bu ziyaretlerle, Türkiye ile ilgili ülkeler arasındaki ilişkileri çok daha süratle karar alacak noktalara taşımak amacında olduğunu vurgulayan Erdoğan, Ürdün’e gerçekleştirdiği ziyarette, Ortadoğu’da müşterek olarak neler yapılabileceği konusunu gündeme getirdiklerini bildirdi.

AB’ye uyum yasalarında uygulamanın gayet iyi gittiğini belirten Erdoğan, "Mazeret uydurmak isteyenler mazeret uydurabilir. Ben daha önce de söyledim. Bu, çifte standardın dışında, standart dışı bir olay olur. Öyle bir durum meydana getirir. Bundan sonra sınav AB’nindir" dedi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 02:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?