18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: Kıbrıs’ta çözüm adımı her an gelebilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB müzakere sürecinin en önemli unsuru olan Kıbrıs’ta çözüm girişiminin önümüzdeki hafta ve aylarda her an gündeme gelebileceğeni söyledi.
Erdoğan, Suriye gezisine başlarken Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye’nin öteden beri Kıbrıs’ta barışı arayan, bunu teşvik eden, garantör ülke olarak barışın sağlanması yolunda çaba gösteren bir ülke olduğunu vurguladı. Annan Planı ile ilgili dördüncü müzakereleri de Türkiye’nin başlattığının altını çizen Erdoğan, "Şu anda da temennimiz odur ki Kıbrıs’ı bir barış adası haline getirmek için bizler yine elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bunun sürekli olarak hazırlığı içerisindeyiz. Önümüzdeki haftalar aylar her an gündeme bunu getirebilir" dedi.

İSLAM DÜNYASINDA AB HEYECANI

Erdoğan, Türkiye’nin AB’den müzakere tarihi almasının ardından Ortadoğu ve İslam dünyası ile ilişkilerinin nasıl olacağının sorulması üzerine de, "Şu anda gerek Ortadoğu gerek İslam dünyasındaki ülkelerin bir kısmından aldığımız telefonlara bakılırsa, heyecan orayı da sarmış durumda.
Hepsi bundan dolayı tebriklerini bildiriyorlar, takdirlerini bildiriyorlar. Zaten İslam dünyasının medyasından da takip ettiğinizde bunu görmeniz mümkün" diye konuştu.

TOPLU KONUT PROJELERİ

Erdoğan, toplu konut çalışmaları çerçevesinde dar gelirli vatandaşlar için yaptırılacak konutlar hakkında bilgi verirken de, şu anda tip projelerin hazırlığının yapıldığını, ardından illerin ihtiyaçlarının saptanacağını ve temel atma törenlerinin başlayacağını bildirdi. Erdoğan, "Biliyorsunuz o daireler 45 metrekare civarında daireler olacak" dedi.
Erdoğan, Suriye gezisinde Cumhurbaşkanı Beşar Esad başta olmak üzere ticari ağırlıklı görüşmeler yapacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Esad’ın ziyaretiyle Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başladığını, bu ziyaretle ilişkileri çok daha anlamlı hale getirmek istediklerini söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 10:57:25
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 14:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?