28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Erdoğan: Köktendinciler marjinal

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de köktendinciler çok marjinal gruplardır. Bu çok çok marjinal grupların da Türkiye’de ağırlıklı bir esintisi söz konusu değildir” dedi.

Erdoğan, Wharton Üniversitesi Mezunları Forumu’nda dinleyicilerin sorularını yanıtladı. “İslami baskılar altında Türkiye’nin nereye gittiğini görüyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine Erdoğan, “Türkiye’de bu şekilde köktendinci diye ifade edilen etkilerin, etkinliklerin, birkaç gün İstanbul’u gezme fırsatınız olursa, bunların tesirinin olmadığını göreceksiniz” dedi.

İstanbul’da tabii ki İslam dininin gereğini, birey olarak dinin gereğini yerine getirmeye gayret edenlerin az ya da çok ölçüde bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bunlar da tabii ki her ülkede, o ülkedeki mevcut dine mensup insanların kendi aralarında, ‘Ben dinimin gereklerini az oranda yerine getiriyorum. Ben biraz daha fazla getiriyorum’ diyenler neyse, Türkiye’deki durum da budur. Örneğin, şahsımın siyaset yapmasını yadırgayanlar, bunu farklı şekilde eleştirenler de oluyor. Biz bunun da gerekli zamanlarda, gerekli cevabını veriyoruz. Türkiye’de bir noktada bir şeyi ayırmamız lazım; Dindar olan insanların siyaset yapmasıyla, bu noktada daha az dindar olan insanların siyaset yapması... Çünkü Türkiye’de farklı siyasi partilerde olan, ama yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de böyle bir dağılım söz konusu. Bir sıkıntı, bir endişe yok. Ama maalesef bazı provokatif çıkışlar, provokatif gelişmeler zaman zaman olabilir, oluyor. Köktendinciler dediğimiz şeyler, bunlar çok marjinal gruplardır. Bu çok çok marjinal grupların da Türkiye’de ağırlıklı bir esintisi söz konusu değildir.”
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 12:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?