17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan: Net açıklama bekliyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 aralık zirvesinde müzakerelerin başlamasını ve kesin tarih açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Kopenhag siyasi kriterlerini yerine getirdiğini de yineledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB dönem başkanı Hollanda’nın Başbakanı Jan Peter Balkenende ile görüşmek üzere Brüksel’e giderken yaptığı açıklamada, AB devlet ve hükümet başkanlarıyla yazılı ve görsel medya aracılığıyla görüşme yapmayacaklarını hükümet olarak defalarca açıkladıklarını belirtti.

"Türkiye kriterleri yerine getirdi"

17 aralık zirvesinde müzakere tarihi beklediklerini de belirten Erdoğan, Türkiye’nin müzakerelerin başlaması için Kopenhag siyasi kriterleri için gerekli olan reformları yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin müzakerelerin başlaması için Kopenhag siyasi kriterleri çerçevesinde belirtilen koşullar dışında bir ön koşul kabul etmeyeceğini belirten Erdoğan, AB Komisyonu’nun yayımladığı raporla, Türkiye’nin gerekli reformları yerine getirdiğin kabul ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, Barroso ve Rehn ile görüşecek

Başbakan Erdoğan, yarın ise AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşme yapacak.

Başbakan Erdoğan daha sonra Türk işadamları ve akademisyenlerin düzenlediği AB’ye katılım süreciyle ilgili bir foruma katılacak.
AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?