17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan: Önce müzakere, sonra Rumları tanıma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs’ın şu aşamada tanınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Fransız TV 5 kanalına konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin AB ile müzakerelere 2005 yılının ilk yarısında başlamayı beklediğini belirtti.

Bugün, Türkiye ile ilgili kararın verileceği AB zirvesine saatler kala bir açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye’nin AB müzakerelerine hazır olduğunu kanıtlamak için ’daha fazla yol katetmesi’ gerektiğinin altını çizmişti.

Başbakan Erdoğan, bugün Brüksel’de Türk gazetecilere de Güney Kıbrıs’ın tanınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rum Kesimi’nin coğrafi olarak Avrupa sınırları içinde olmamasına karşın birliğe alındığına dikkat çeken Erdoğan, sınır sorunları olan bir ülkenin AB’ye alınmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, AB’nin KKTC’ye yönelik izolasyonun kaldırılacağı yolundaki sözlerini yerine getirmeden kendilerinden fedakarlık istemesinin de adil olmadığının altını çizerek, “Avrupalılar bile haklısınız diyorlar, ama Türkiye de bu konuyu taviz vererek götürmeyecektir” dedi.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Güney Kıbrıs ile ilişkilerin canlandırılmasına yeşil ışık yakmayı da ihmal etmedi.

Erdoğan, “AB müzakere süreci konusunda bizim istediğimiz gibi bir tarih verirse, biz de yeni bir barış süreci için KKTC’ye gideriz. Papadopulos’u çağırırız, dostluk kahvesi içeriz” şeklinde konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 23:18:30
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 01:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?