19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan: Önemli kavşağı döndük

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB’nin Türkiye’ye müzakere tarihi vermesiyle ilgili başarının sadece Hükümet’e ait olmadığını milletin başarısı olduğunu belirterek, ’’Bundan sonra şüphesiz ki önümüzde uzun, zorlu yollar var. Ama şunu unutmayın ki Türkiye asıl önemli olan kavşağı dönmüştür’’ dedi.
Esenboğa Havalimanı’ndan AKP’ye ait otobüse binerek, şehir merkezine gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılay Meydanı’nda düzenlenen şölene katılan Başbakan Erdoğan, alandaki vatandaşları seslendi. Konuşmasına, ’’Geleceğimiz aydınlık olsun, herşey Türkiye için’’ diye başlayan Erdoğan, ’’Aydınlık yarınların çağdaş Türkiye için çıktığımız yolculukta, hamdolsun dün müzakere süreciyle ilgili tarihi 3 Ekim 2005 olarak almış bulunuyoruz. Hayırlı olsun’’’ dedi.
Türkiye’nin AB üyeliği yolunda 1963’ten beri gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, bu süre içinde pekçok liderin bu yönde mücadelesi olduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Aşama aşama şüphesiz ki biryerlere gelindi ve birçok şeyler konuşuldu, yazıldı, çizildi. Fakat bütün bunların hepsinde de bu siyasi liderlerin az veya çok emeği oldu. 59. Hükümet’in Başbakanı olarak hepsine milletim, hükümetim adına teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece hükümet olarak bizim başarımız değil, bu başarı milletimizin başarısıdır. Eğer sizlerin bize verdiği güç olmamış olsaydı bunu başaramazdık. Siz, bize güç verdiniz, inandınız, ’yürüyün’ dediniz, yürüdük ve inandık, çalıştık hamdolsun sonunda sizlerle birlikte başardık.
Bundan sonra şüphesiz ki önümüzde uzun, zorlu yollar var. Ama şunu unutmayın ki Türkiye asıl önemli olan kavşağı dönmüştür. Çünkü bundan sonraki çalışmalarımız, her attığımız adım Türkiye’de yeni bir başarının oluşmasını temin edecektir ve bundan sonra ülkemizde demokrasi daha farklı bir şekilde güç bulacaktır. Hak ve özgürlükler daha yoğun bir şekilde uygulama alanı bulacaktır. İnanıyorum ki ekonomi çok daha faklı bir performans ortaya koyacaktır. Böylece Türkiye modern, çağdaş ülkeler arasındaki yerini zaten almaya başlamıştır ve alacaktır.
Biz beraberiz, bütünüz. Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi kıskananlar olabilir. Ama siz onlara hiçbir zaman yüz vermediniz. Bundan sonra da vermeyeceksiniz.’’ 

’’BİRÇOK SPEKÜLASYON YAPABİLİRLER, YAPACAKLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haklarında birçok spekülasyon yapılabileceğini, ancak yere sağlam bastıklarını ve şımarmayacaklarını belirterek, ’’Ülkemizde de Kıbrıs’ta da mesuliyetimizin idraki içerisindeyiz’’ dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılay Meydanı’nda düzenlediği şölende konuşan Erdoğan, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana gibi adeta Türkiye’nin özeti durumunda iller bulunduğunu belirterek, ’’En batısından en doğusuna, en güneyinden en kuzeyine halkımızın bir ve beraber olduğu hamuru yoğuruyoruz, o da kimlik... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır’’ dedi.
Alandaki vatandaşlara ’’Hep birlikte bölgelerin tamamının kalkındığı bir Türkiye göreceksiniz’’ diye seslenen Erdoğan, Doğu’da, Güneydoğu’da, Doğu Karadeniz’de, Orta Anadolu’da artık modernleşen bir Türkiye’nin var olduğunu ifade etti.
Erzurum’a doğalgazın verildiğini, Van’a da yakında verileceğini anlatan Erdoğan, bütün Doğu ve Güneydoğu’nun artık doğalgaz kullanır hale geleceğini kaydetti. TOKİ ile birlikte kerpiç ev döneminin kaldırıldığını, modern ev inşa edildiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
’’Bütün bunlar nereye doğru gittiğimizin en güzel ifadesidir. Her geçen gün alınan bu mesafeleri sizlerden aldığımız güçle, aldığımız heyecanla bir başka götüreceğiz. Birçok spekülasyon yapabilirler, yapacaklar. Ama biz yere sağlam basıyoruz. Biz şımarmayacağız, şımarmadık. Çünkü bu sorumluluk böyle kolay sorumluluk değil.
Bulunduğumuz makam, öyle pek şımarılacak bir makam değil. Başkaları şımarmış olabilir, başkalarının ayakları yerden kesilmiş olabilir. Ama biz mesuliyetimizin idraki içerisindeyiz. Ülkemizde de Kıbrıs’ta da mesuliyitemizin idraki içerisindeyiz. Bizimle bu konuda kimse aşık atmaya kalkmasın. O konuda bizim duyarlılığımız onlarla mukayese edilmeyecek derecede yüksektir. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Bugüne kadar böyle geldik, bundan sonra da böyle gideceğiz. Ama laf üretenlerle, iş üretenlerin farkı ortada. 39 yıl, 2 yıl... 2 yılda nereden nereye geldik bunu gördünüz.’’

’’DÜNYAYLA BÜTÜNLEŞEN TÜRKİYE’’

Erdoğan, iki yıllık süreç içinde verdikleri destekten dolayı anamuhalefet partisi CHP’ye, sivil toplum örgütleri ve basına teşekkür etti.
Avrupa Parlamentosu’na da teşekkürlerini ileten Erdoğan, ’’Yapılan oylamayı gördünüz, kalkan ’evet’leri ve ’hayır’ ları gördünüz. Bunlara ne kadar hasretti bu millet biliyorsunuz. Nereden nereye geldik. Artık bu ’evet’ler Türkiye için kalkmaya başladı. Bundan sonra da kalkacak. Niçin? Artık içine kapalı bir Türkiye yok. Dünyayla bütünleşen bir Türkiye var’’ diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, AB’nin komisyon başkan ve üyelerine, konseyin devlet ve hükümet başkanlarına şahsı ve millet adına teşekkür ettiğini de kaydetti.
Bu süreçte İslam Konferansı Örgütü ve İslam dünyasının da büyük gayretleri, destekleri olduğunu ifade eden Erdoğan, onlara da teşekkür etti. Erdoğan, ’’İnşallah çok daha gayretle farklı bir şekilde, hiç unutmayın adeta dantela örer gibi bu yolu da öreceğiz. Yolumuz açıktır, geleceğimiz aydınlık olsun’’ diyerek konuşmasını tamamladı.
AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 20:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?