23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan: ’Rakıda ÖTV eleştirisi bahane

Cape Town -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÖTV oranının yüksekliğinin kaçak içkiyi özendirdiği yolundaki eleştirilere karşılık, "Bunların hepsi birer kuru bahane. Bugün Türkiye alkollü içkilerde Avrupa ile mukayese edilemeyecek derecede ucuzdur" dedi.

Cape Town’daki ünlü Masa Dağı’nı gezen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sahte rakıdan ölümlerin hatırlatılarak, "Kaçağın artmasında ÖTV’nin yüksek olduğu eleştirileri var. Nasıl değerlendiriyorsunuz" diye sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Maalesef Türkiye’de öyle gariplikler var ki bakıyorsunuz, bu işin müdafaasını yapma durumuna gelenler, bunu da savunur hale geliyorlar. Bunun savunulacak yanı yok. Burada yapılması gereken fiyatlar noktasında dengelemeyi hükümet olarak yapıyoruz. Burada farklı niyetler aramaya gayret edenler yanılıyorlar. AB’nin bile bu konuda almakta olduğu yeni kararlar var. Şimdi AB kalkıp buna yönelik farklı bir karar aldığı zaman ne diyecekler? Onlar dediği zaman evet, ama bizden böyle bir şey ortaya çıkınca bir uygulama, hemen buna bakıyorsunuz, dini bir açıklama arıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil."

Başbakan Erdoğan ziyaretinin ardından Türkiye’ye dönüşünde kabinede revizyon yapacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine de "Benden bir şey duymadığınız sürece asla hiçbir şeye inanmayın. Bunların hepsi uydurma haberlerdir." dedi.

Erdoğan, baş müzakerecinin ne zaman açıklanacağı sorusuna, "Öyle zannediyorum ki bu aralarda, Mart ayı sonuna kadar herhalde başmüzakerecimizi de açıklamış oluruz" karşılığını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 00:26:11
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 00:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?