18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: Sarıgül’le görüştüm ama...

Başbakan Erdoğan, "Sarıgül ile 16 Aralık 2003 tarihinde görüştüm. Sayın Baykal’ın bu görüşmeden medet umması çok çirkin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya gezisine çıkarken Esenboğa Havaalanı’nda ziyaretine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile

28 Mart 2004’te yapılan yerel seçimler öncesinde gizlice görüştüğü iddiasına ilişkin soru üzerine, “Ben aslında bu tür seyahatlerde başka konularda cevap vermek istemezdim, fakat bugün bu sorunun cevabını vermek durumdayım” dedi.

Sarıgül ile 16 Aralık 2003 tarihinde görüştüğünü belirten Erdoğan, Baykal’ın “kendi içerisindeki huzursuzluğu iktidar partisinin ve ülkenin Başbakanı’nın bu tür kulislerde yer aldığını ima edecek şekilde değerlendirmesinin ve adeta oralarda medet aramasının çok çirkin olduğunu” ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞÜRÜM"

“Ben ülkemin Başbakanıyım. Ülkemdeki bütün belediye başkanlarıyla şu parti bu parti mensubu olduğuna bakmaksızın görüşürüm. Görüşmek zorundayım. Bu benim bulunduğum makamın gereğidir.

Eğer ben bu tür kabulleri yapmayacak olursam, yapmazsam bu defada da siyasi partiler kalkıp ’Bu sadece kendi partisinin belediye başkanlarıyla görüşüyor, diğer partilerin belediye başkanlarıyla görüşmüyor, ayrımcılık yapıyor’ derler. Bunu söylemeye de çok müsaittirler zaten.”
"SARIGÜL İLE BOMONTİ BİRA FABRİKASI’NI GÖRÜŞTÜK"

Mustafa Sarıgül ile 16 Aralık 2003’te, Sarıgül’ün talebi üzerine, Resmi Konut’ta görüştüğünü anlatan Erdoğan, konunun da Bomonti’deki bira fabrikasının kendilerine verilmesiyle ilgili olduğunu söyledi.

Erdoğan, Sarıgül ile yaptığı görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Bunu sayın Sarıgül açıklamadı, ama ben açıklıyorum. Burayı bir kültür merkezi olarak yapmayı düşündüklerini söyledi. Hatta yaptıkları bazı çalışmaları da getirdi, onları da gördüm. Ben de kendilerine, ’Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, orası üzerinde bir çalışma yapıyoruz, bundan dolayı orayı vermemiz söz konusu değil. Başka uygun bir yer getirebilirseniz onun üzerinde düşünebiliriz’ dedim. Yapılan görüşme budur.”

"BURALARDAN BİR ŞEYLER ÇIKARMAK ÇOK ÇİRKİN VE AYIP"

“Burada bazı şeyleri aramak, buradan bir şeyler çıkarmak veya bundan medet ummak çok çirkin, çok ayıp” diyen Erdoğan, her belediye başkanıyla görüştüğünü, herhangi bir ayrıma gitmediğini ve gidemeyeceğini söyledi. Erdoğan, belediyelere devlet kaynakları noktasında yapılan ayrımı ortadan kaldırdıklarını ve bundan önceki dönemlerde görülmeyen adil bir dağıtım dönemini başlattıklarını kaydetti.

"SAYIN BAYKAL MEDET ARAMASIN"

Partiyi yeni kurdukları dönemde kendi belediye başkanlarına dönemin iktidarı tarafından ayrımcılık yapıldığını anlatan Erdoğan, amaçlarının, Türkiye’yi bir an önce yerelde güzel, çağdaş, modern hale getirebilmek olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini, “Bu ayrımcığa müsaade etmemiz mümkün değil, Sayın Baykal buralardan lütfen kendine medet aramasın” diyerek tamamladı.

AA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 15:59:59
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 16:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?