18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: Şeyh Yasin'in öldürülmesi kabul edilemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Joseph Paritzky'ye, "Bütün bu olup bitenlerden derin üzüntü duyuyorum" dediği bildirildi.

Paritzky'yi Başbakanlık Yeni Bina'da kabul eden Erdoğan, "Hiçbir hükümetin suikast kararı olamaz. Sizin hapisanelerinizde mahkum olan ve vücudunun üçte ikisi tutmadığı için serbest bırakılan insanın (Şeyh Yasin) öldürülmüş olması kabul edilemez. Refah mülteci kampında olup bitenler kabul edilemez. Yahudiler, 15. Yüzyıl'da İspanya'dan sürüldüğü zaman biz onlara kucak açan bir ülkeyiz. Şimdi aynı durum Filistin halkına yapılıyor. Sizi uyarma ihtiyacı duyuyoruz" dedi.

Bunun üzerine Konuk Bakan'ın Erdoğan'a, "Samimiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Bunları ancak bir dost söyleyebilir, bir dost açıklayabilir" dediği ifade edildi. İsrailli Bakan, Filistin topraklarında gözlerinin olmadığını ve Filistin'i yönetmeye de talip olmadıklarını söyledi.

Bakan, "Ilımlı bir Filistin liderliği" oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Barış sürecine ancak ılımlı bir liderlik katkı sağlar. Bize bu konuda yardımcı olursanız, size sonsuza kadar minnettar kalırız" dedi. Paritzky, Türkiye ile Filistin arasındaki tarihi bağlar nedeniyle Başbakan Erdoğan'dan barış sürecine katkı ve aracılık istedi. Erdoğan da tarafların masaya oturması halinde, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ı ima ederek, temsil kabiliyeti olan herkesin dikkate alınması gerektiğini söyledi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 23:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?