23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan: Teröre isim takmayın

Başbakan Erdoğan, Londra'daki terör olaylarına değinerek, "Teröre isim takmayın, burada (dinci terör) diyebilirsiniz ama (İslam terörü) demeyin. Biz (Musevi terörü) diyor muyuz? Bu yaklaşımlar kamplaşmayı getirir" diye konuştu.

Erdoğan, Nuh Çimento Sanayi AŞ'nin Hereke'deki yeni tesislerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tesislerdeki üretimin tamamen ihracata yönelik olacağına işaret ederek, "Türkiye ihracatta ilk 6 ayda hedefinin üzerine çıkmıştır. 6 aylık ihracat 36.5 milyar dolar oldu. Biz hedefimizi 70 milyar dolar olarak koymuştuk. Bunu tutturacağız" dedi.

ERDEMİR ve Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin eleştirilere değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Erdemir'i özelleştiriyoruz diye bizi yerli düşmanı ilan ettiler. Biz Erdemir'in en iyi şekilde satılmasını istiyoruz. Türk Telekom'un özelleştirilmesinin önüne engel koymaya çalışıyorlar. Engel koyarlarsa bu rakamları 2 yıl sonra bulamazsınız. Onun için duygusallığı ön plana çıkartmamalıyız. (Stratejik kurum) diyorlar, bunun tanımını iyi yapmak lazım. Türk Telekom stratejik mi, değil mi buna bakmak lazım. Telsim ve AVEA stratejik mi? Kendimizi aldatmayalım."

Erdoğan, Londra'daki terör olaylarına ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Londra'daki terör ile dünya terörü yeniden keşfetti. 11 Eylül teröründe Türkiye olarak, ortak platformda yer alacağımızı bildirdik. Teröre isim takmayın, burada (dinci terör) diyebilirsiniz ama (İslam terörü) demeyin. Biz (Musevi terörü) diyor muyuz? Bu yaklaşımlar kamplaşmayı getirir. (Gelin, medeniyetler arası ittifakı gerçekleştirelim) dedik. AB medeniyetlerin çatışması değil, uzlaşmanın adresi olmalı. İspanya ile bu ittifakı başlatıyoruz.

Olaylara İslami terör mantığıyla yaklaşılması iyi değil. Bu yaklaşımı bizim medyanın da sahiplenmesi kanıma dokunuyor. İslam'ın anlamı barıştır."

Güneydoğu ve Doğu'daki son gelişmelerle ilgili olarak uyarıda bulunan Erdoğan, "Yapılanlar ortada. Vatandaşlar bu oyuna gelmemeli. Genel af isteniyor, insanların öldürülmesi için hiçbir devlet genel af çıkartmaz, buna yetkili olmaz" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 02:43:52
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?