18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: Türbanı çözme sözü vermedim

ANKARA- Başbakan Tayyip Erdoğan, başörtüsü sorununun çözümü konusunda söz vermediğini ve bu konunun provoke edildiğini söyledi.

Radikal gazetesinin haberine göre, Erdoğan, Erkan Mumcu’nun AKP’den ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamaları da "Devlet sırlarını açıklamak şık olmadı" diye eleştirdi.

AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nın ikinci gününde, konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Bizim vaat etmediklerimizi vaat etmiş gibi gösterip provoke edenler var. Başörtüsü konusunda herhangi bir sözüm olmamıştır. Benim bu konuda söz verdiğimi iddia eden bir kişi varsa çıksın ortaya. Ben yapamayacağım sözleri vermem. İmam-hatiplerin orta kısmını MHP ile DSP birlikte kapattı. Bu konular toplumsal mutabakatla çözülür. Toplumsal mutabakat olmadan adım atmak yanlıştır. Acele etmemek lazım. Acele eden, ecele gider."

’Mumcu beni çok üzdü’

Radikal gazetesinin haberine göre, Erdoğan, Mumcu hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gidenler arasında bir kişi beni çok üzmüştür.
O da 26 ay bakanlık yapan, neredeyse çıkarttığımız yasaların yarısından fazlasına imza atmış kişidir. Olmayan görüşmeleri varmış gibi gösterdi. Bu beni çok üzdü. Bakanlar Kurulu konuşmaları ve kararları devlet arşivine girer. Bunları bir başbakan, bir de hükümet sözcüsü açıklayabilir. Bu tür davranışları devlet adamlığıyla bağdaştırmıyorum. Devlet sırlarını açıklamak şık olmamıştır."


RADİKAL GAZETESİ
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 14:17:09
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 14:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?