23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan: Türkiye'de rejim sorunu yoktur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi çağdaş bir sisteme kavuşturmak için attıkları adımların, çıkar düzenleri bozulanlar tarafından ’ilkel’ tepkilerle karşılandığını, bu kesimlerce ortaya ’rejim’ tartışmalarının atıldığını belirterek, "Türkiye’de herhangi bir sebeple yapılan bir rejim tartışması yoktur. Türkiye, Anayasası’nda tanımı yapılan rejiminden memnundur. Bu zoraki bir memnuniyet de değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 28 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için ’start’ verdiği AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda hükümete yönelik eleştirilere cevap verdi.

"Ne zaman çağdaş bir sisteme kavuşmak adına bir adım atsak, bu adımlar konusunda son derece ilkel tepkiler verenler, söyleyecek başka bir şey bulamayınca, ’rejim tartışması çıkarmak’ gibi ’sakıncalı bir oyun’ oynamaya başlıyorlar" diyen Erdoğan, "Bunlar akıllarınca, devletin ve milletin meşru hükümeti hakkında bazı şaibeler oluşturabilecekleri gibi bir gafletin içine düşüyorlar. Türkiye’de herhangi bir sebeple yapılan bir rejim tartışması yoktur. Türkiye, Anayasası’nda tanımı yapılan rejiminden memnundur. Bu zoraki bir memnuniyet de değildir. Defalarca kanıtlanmış ve milletimizin karakteri haline gelmiş bir memnuniyettir" şeklinde konuştu.
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz, derin şuuruyla, toplumsal barışın ve dosta güven, düşmana korku veren gücünün temelinde benimsediği siyasi rejimin olduğunu herkesten iyi idrak etmiştir. Türkiye, bütün Anayasal kurumlarıyla, ama en önce, Hükümeti ve Meclisi ile rejimini sonsuza kadar yaşatmaya kesin kararlıdır. Bu nedenle, Türkiye’nin kendi çocuklarını geleceğe daha güçlü taşımak için, daha sağlam bir sistem kurmaya dönük, çağdaş, yapısal reformlar gerçekleştirmesini, çıkar düzenlerini korumak için, ’rejim tartışması’ olarak pazarlamaya çalışanların bu piyasada müşterisi kalmamıştır. Rejim tartışması çıkarmaya çalışarak, Türkiye’nin daha çağdaş bir düzene geçmesinin önünü kesmeye çalışanlar, adaleti zedeleyenlerdir. Milletin zenginliğinden, bunlar bugüne kadar çaldı ve çalıyorlar."

"Çıkar şebekeleri havanda su dövüyor"

Devletin, daha çağdaş bir sistemin ortaya çıkması için, atılması gereken adımları cesaretle ve kıvançla atacak güce ve imkana sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, "Milletin meşru hükümeti, bizi çağdaş dünyanın parçası kılan, gözbebeğimiz, Cumhuriyetimizin kurucu dinamiklerinin demokrasinin prensipleriyle donanmış olarak önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak en büyük kuvvet olduğunu dünyaya ispat etmenin gayreti içindedir. Bu nedenle; sistemi çağdaşlaştırmaya çalışan, böylece sistemin eskimiş taraflarından çıkar elde edenlerin gıdasını kesecek adımlar atmaya dönük kararlılık hükümet tarafından devam ettirilmektedir. Kafaları bulandırmak için, demokratik Cumhuriyet’e zam ya da tenzilat yapmaya çalışan, esasında Cumhuriyet fikrinin temeli olan ’Cumhur’ ile hiçbir ruh birlikteliği olmayan çıkar şebekeleri havanda su dövmektedirler" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, yaklaşan Mahalli İdareler seçimleriyle ilgili diğer siyasi partilere de tavsiyede bulanarak, "Türkiye, önümüzdeki Mahalli İdareler seçimlerine çok daha sağlam bir zeminde hazırlanıyor. Siyasi rakiplerimiz, AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdığı yeni siyaseti kavrarlarsa, bu onların da hayrına olur. Onlara tavsiyemiz; milletin siyaset üslubunu, milletin seçimini doğru okumaları ve doğru analiz etmeleridir. Halkımız artık onların şifrelerini çözmüştür. Önümüzdeki Mahalli Seçimler, Türk siyasetindeki geriye dönüş kapılarını da tamamen kapatacaktır" dedi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 16:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?