19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan: Zina gündemden kalktı

Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Jacques Borrell’le de biraraya gelen Erdoğan, kendi iktidarı döneminde zinanın bir daha gündeme gelmeyeceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan Borrell ile düzenledikleri basın toplantısında, tartışmalı zina konusu hakkında, "zina konusu TCK tasarısı içinde yer almıyor, bu yüzden de tartışmaya gerek yok. Zina benim iktidarım döneminde de gündeme gelmeyecek" açıklamasını yaptı.

"AB’den ’evet’ almamak için neden yok"

6 ekimde yayımlanacak İlerleme Raporu’na yönelik herşeyi yerine getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "biz dersimizi yaptık. AB’den ’evet’ almamak için neden kalmadı" dedi.

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Gunter Verheugen ile görüşmesini değerlendiren Erdoğan, görüşmede özellikle Kopenhag kriterlerinin uyum yönünden tamamen yerine getirildiğini, artık hiçbir eksik kalmadığını söyledi.

Verheugen’in, "masada hiçbir şey kalmadı" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "çalışmalarımız sürdürüyoruz. En kısa zamanda sonuç alacağız" diye konuştu.

"Uygulama yasaları zihniyet değişikliği gerektiriyor"

Uyum yasalarını çıkarmanın kolay olduğunu ama uygulama yasalarının zihniyet değişikliği anlamına geldiğini ve zaman alacağını belirten Başbakan Erdoğan, "17 aralık tam üyelik tarihi değildir. Bu tarih müzakerelere başlama tarihidir. 6 ekimdeki ilerleme raporuna yönelik herşeyi yerine getirdik. Meclisimiz pazar günü olağanüstü toplanacak ve TCK yasalaşacak" dedi.

"Aynı kararlılıkla devam edeceğiz"

Son iki yıldır Kopenhag kriterlerini yerine getirmek için çok çalıştıklarını, bugüne kadar geldiklerini ve bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
cnn türk
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 20:34:16
Güncelleme :24 Eylül 2004 Cuma 09:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?