23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan 9 kez dünyayı dolaştı


AKP’nin iktidardaki iki yılı kitapçıkla anlatıldı. Kitapçığın önsözünü yazan Başbakan Erdoğan, "Yaptıklarımızı çok iyi anlamak ve paylaşmak zorundayız"dedi.

İki yıllık AKP iktidarının bilançosu: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 47 ülkeye 87 ziyaret yaptı. Erdoğan, dünyanın çevresini 9 kez dolaşmayla eşit olan bu geziler boyunca toplam 362 bin 85 kilometrelik yol katetti.

AKP’nin bugünkü grup toplantısında milletvekilleri ile toplantıyı izleyen yurttaşlara "AKP İktidarının 2 yılı" adlı 67 sayfalık bir kitapçık dağıtıldı. Kitapçığın önsüzünü kaleme alan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, "İktidarımızın iki yılında yaptıklarımızı çok iyi anlamak ve paylaşmak zorundayız. Kendimizi topluma daha iyi anlatmak zorundayız" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş programlarında ya da grup toplantılarında açıkladığı tarım, sağlık, TBMM, ekonomi ve eğitim verilerinin derlendiği kitapçıkta, son günlerde gündeme gelen dış gezilere de yer ayrıldı. Kitapçıkta, Türkiye’nin son iki yıl içinde yoğun bir diplomasi trafiğine sahne olduğu, birçok devlet ve hükümet başkanıyla bakanın ülkeyi ziyaret ettiği belirtildikten sonra, "Başbakan Erdoğan da iki yıllık süre içinde 47 ülkeye 87 ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, bu ziyaretlerle toplam 362 bin 85 km yol katetti. Bu, dünyanın çevresini tam 9 kez dolaşmaya eşdeğer bir rakam" denildi.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELEYE DEVAM"

Bankalardaki vurgun ve soygun döneminin AKP iktidarıyla son bulduğu, geçmiş dönemlerde göz yumularak millete fatura edilen soygunların hesabının sorulduğu, soyguncuların adalete sevk edildiği anlatılan kitapçıkta, "Hangi dönemde kimler tarafından yapılırsa yapılsın, AKP iktidarı soygunların üzerine sonuna kadar gitmeye, sorumluları adalete intikal ettirmeye ve yolsuzluk lekesini Türk siyasetinin üzerinden tümüyle silmeye kararlıdır" denildi.

ÇEVRE VE ORMAN DUYARLILIĞI

Orman arazilerinin satışıyla gündeme gelen ve "2B" olarak bilinen vetolu yasanın yol açtığı tepkiler bilinmesine karşın AKP’nin bastırdığı kitapçıkta, "Çevre ve Orman Duyarlılığı" bölümünde bu konuya hiç değinilmedi.

Söz konusu AKP duyarlılığı şöyle açıklandı: "AKP iktidarının görevi devraldığı güne kadar katılımcılık ve çok yönlü faydalanmadan uzak, halkı ikinci planda tutan yasakçı bir anlayışla sürüdürüle gelen çevre ve doğal kaynakların yönetilmesi anlayışı değiştirilmiş, doğal kaynaklarımızın korunarak kullanılması ve insanlığı yararına sunulması temel prensibimiz olmuştur."



ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 16:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?