18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan:AKP iktidarı Türkiye'yi ayağa kaldırdı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin dilinden anlamayanların milletin omuzlarında devamlı boza pişirdiğini belirterek, "Bu iktidar bunu aşma dönemidir, bunu böyle bilin" dedi.

AKP’nin İlçe ve İlk Kademe Belediye Başkanları Toplantısı’na konuşan Erdoğan, AKP iktidarının Türkiye’yi ayağa kaldırdığını belirterek, kendilerinin millete minnet borcu olduğunu kaydetti.

Erdoğan, farklı uygulamalara bizzat müdahale ederek sorunu kendisinin çözdüğünü belirterek, AK Parti’li belediyelerin de zaman zaman mağduriyetler yaşadığını bu mağduriyetlerin nedeninin de, bürokratik oligarşi olduğunu söyledi.

Erdoğan, 3 Kasım seçimleri öncesi ekonominin sıfır noktasında, umutların da tükenme aşamasında olduğunu ifade ederek, "Ankara’da siyasetin mecali kalmamıştı. Siyasetin aktörleri toplumun içine çıkamaz, Ankara’dan Anadolu’ya adım atamaz hale gelmişti. Bütün o kasvetli, karanlık siyaseti millet bertaraf etti. Belediye başkanlarına burada bir şey söyleyeceğim; lütfen ağlamayı bırakın iş yapın. Bazı belediye başkanları ilini bırakıyor, sürekli Ankara’da... Ankara’daki işlerinizi milletvekillerine bırakın" diye konuştu.

Erdoğan, görevlerinde başarılı olacak kişilerin atamalarını yaptıklarını belirterek, "İşin siyasi riskini üstlenenler olarak bunun hesabını biz veririz. Bunu, başka hiçbir kurum veya makam vermeyecek. Anayasa’ya uygun olmayan bir adımı Ak Parti bugüne kadar atmamıştır, atmayacaktır da" dedi.

Belediye başkanlarının siyasetle ilgisi olamayacağı yönündeki değerlendirmeleri eleştiren Erdoğan, "Belediye başkanı siyasetin içinden gelmiştir. Siyasi kadronun elemanı olmak başka bir şey, makamı siyasallaştırmak başka bir şey. AKP'li, bu hataya düşmemeli. Makamı siyasallaştırmamalı" diye konuştu.

Erdoğan, CHP tarafından AKP’ye yöneltilen kadrolaşma iddialarına da yanıt verdiği konuşmasında, şöyle konuştu:

"(Siyasi kadrolaşma yapıyorsunuz) diyorlar. Bunu diyenler, önce aynaya baksınlar. Bizim, böyle bir derdimiz yok. Bu işleri, önce onlar yaptılar. Buradan CHP’ye sesleniyorum. Yıllar yılı, bu ülkede tüm kadrolarda, kademelerde bunu yaptılar ve acımasızca yaptılar.

Bizim, üst kademede yaptığımız atamalar dışarıdan alıp atadığımız insanlardan değil. Bu devletin kadroları içine bizden önceki yöneticiler döneminde girmiş insanlar arasından atamalar yapıyoruz. Yerlerini değiştiriyoruz" dedi.

Erdoğan, ihtiyaç olan kadrolara memur aldıklarını ifade ederek, "Bir köyde bir insan öldüğü zaman onun cenazesini kim yıkayacak, kim kaldıracak? Tek parti döneminde olduğu gibi, o tür uygulamaları mı yapacağız? Kendi ülkesinin tescilli yasal kurumlarından yetişmiş olan din adamına itibar, saygı göstermeyen böyle bir anlayışı nasıl kabul edebilir. Devamlı bunun istismarı yapılıyor" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 01:21:10
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 01:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?