18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan AKP'yi AB müzakerelerine hazırladı

AKP’nin Üçüncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasında, bakan, milletvekili ve partililerine seslenen Erdoğan, "yaptıklarımızı kendi içimizde değerlendirdik hem de geleceğimiz için yeni perspektifler üzerinde durduk" dedi.

"Ağır ama şerefli yük"

Erdoğan, toplantının kendi adına yararlı geçtiğini belirterek, ülkenin bütünü üzerinde konuştuklarını söyledi. Erdoğan, "taşıdığımız yük ağırdır, evet, ama ağırlığından daha çok şereflidir" dedi.

"Müzakerelerin başlaması tarihi bir noktadır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlamasının Türkiye açısından tarihi bir nokta olduğunu belirterek, "bu süreci çok iyi yönetmeli ve değerlendirmeliyiz" dedi.

Erdoğan, bakan ve milletvekillerini uyardı

Bakan ve milletvekilleri arasındaki iletişimsizliği eleştiren Erdoğan, şöyle seslendi: "AKP siyasetini kısa zaman içinde topluma anlatabildiğimize göre ve bugün burada olduğumuza göre birbirimizle en ufak bir iletişimsizliğin mazereti olamaz diye düşünüyorum. Bunu, siyaset-toplum, siyaset-bürokrasi alanlarında partimiz, parlamenterimiz, teşkilatımız, yerel yöneticilerimize kadar bütün alanlar için ifade ediyorum. Kişisel çekişmeler, kişisel beklentiler, afaki tartışmalar, lüzumsuz detaylar bizi meşgul etmemelidir."

Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Unutmayalım ki, amaç ve ideallerini yitirenler geleceklerini de yitirmiş olurlar. Milletvekili arkadaşlarımla konuşmalarımda da bir kez daha teyid edildiği gibi kemikleşmiş, hantal bürokrasi, öteden beri siyaseti ve siyasetçiyi kendine benzetmek, kendi gibi verimsiz kılmak için sürekli direnç gösterir. Bugün de bu direncin tümüyle ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Üretim önünde, yatırım önünde bu hastalıklı direnç büyük bir engeldir. Bu engelleri kaldırmak, AKP siyasetinin önündeki dönemde en önemli meselelerinden biri olmalıdır."

"Okyanuslara yelken açtık"

AB ile müzakerelerin başlamasının Türkiye açısından tarihi bir nokta olduğuna dikkat çeken Erdoğan "bu süreci çok iyi yönetmeli ve değerlendirmeliyiz. Hem ülkemizin hem partimizin geleceği için küçük sularda boğulmak yerine büyük okyanuslara yelken açmak, rotamızdan bir an olsun sapmadan hedeflerimize emin adımlarla yürümek zorundayız" ifadelerini kullandı.
cnn turk
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2004 Perşembe 09:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?