20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Erdoğan ameliyat olacak mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sağ gözündeki rahatsızlık nedeniyle sağlık kontrolünden geçtiği Ataköy Dünya Göz Hastanesi'nin bağlı olduğu Dünya Göz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Hayati Tolun, Erdoğan'ın gözünde önemli bir sorun bulunmadığını bildirdi.


Ataköy Dünya Göz Hastanesi'nde Prof. Dr. Hayati Tolun, Prof. Dr. Kazım Devranoğlu ve Prof. Dr. Akif Özdamar tarafından muayene edilen Recep Tayyip Erdoğan, hastanede yaklaşık 1 saat kaldı.

Prof. Dr. Hayati Tolun, Başbakan'ı uğurladıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın, sağ gözündeki rahatsızlık nedeniyle kontrole geldiğini söyledi.

Tolun, “Başbakan'ın gözünde önemli bir sorun yok, bulaşıcı bir mikrobik hastalığı var. Tedavisi düzenlendi” dedi.

Erdoğan'ın en fazla 10 gün içinde iyileşeceğini dile getiren Tolun, Erdoğan'a herhangi bir cerrahi operasyon yapılmadığını, böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Tolun, basın mensuplarının, Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

Tolun, bir soru üzerine, “Başbakan'ın tozdan uzak durması gerekiyor. Işıktan rahatsızlık olur. Virütik bir rahatsızlık. Herhangi bir sebepten kaynaklanabilir” diye konuştu.


BİLİMSEL ADI “EPİDEMİK KERATOKONJONKTİVİT”


Hastalığın bilimsel adının “epidemik keratokonjonktivit” olduğunu ifade eden Tolun, Ankara'da konulan tanının doğru olduğunu söyledi.

Tolun, Erdoğan'a, ışıktan korunması için ve okumada kullanabilmesi için numaralı bir güneş gözlüğü verildiğini belirterek, Erdoğan'a ilaç tedavisi uygulanacağını, bu rahatsızlığın mevsimle ilgisi olmadığını, her zaman görülebilecek bir durum olduğunu kaydetti.

Tolun, Başbakan'ın göz tansiyonuyla ilgili bir sorun bulunmadığını bildirdi.

Tolun, Erdoğan'a ne gibi tavsiyelerde bulunduğunun sorulması üzerine de, “Gözünü fazla yormaması ve dinlendirmesi gerekiyor. Günlük aktivitelerini engelleyecek bir durum çoğunlukla yok. Ama bazı ince detay gerektiren işlerde sorun olabilir” dedi.

Hastanedeki incelemelerin yaklaşık 1 saat sürdüğünü, rahatsızlığın normal seyrinde sürdüğünü de ifade eden Tolun, önemli bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 19:29:35
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 23:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper temur IP: 88.251.210.xxx Tarih : 21.05.2008 23:08:13

yuce allahtan acil sifalar dılerım.aman basbakanım aman.