23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan Azerbaycan'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in cenaze törenine katılmak üzere, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan Türk Hava Yolları’na ait özel uçak, TSİ 11.30’da Bakü Havaalanı’na indi. Erdoğan’a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanları Mehmet Aydın, Beşir Atalay, Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile bazı milletvekilleri, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Havaalanına iner inmez Azeri gazetecilere iki ülke ilişkilerini içeren açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, "’Tek Millet İki Ayrı Devlet’ anlayışı, Aliyev’in idealiydi. Sanıyorum ki Türk dünyası Tek Millet İki Ayrı Devlet anlayışını sürdürecektir. Bu kardeşlik bilincini dayanışmaya dönüştürmemiz gerekir" dedi. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi’nin Aliyev’in çok önemsediği bir proje olduğu kaydeden Erdoğan, bu proje ile birlikte ilişkilerin daha güçlü hale geldiğini vurguladı. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği konusunda da "İlham Aliyev ve ekibi ile birlikte ilişkilerimizi emin adımlarla geliştirme gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

BAKÜ-(İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 12:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?