19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan Barzani ile görüşecek

IRAK Parlamentosu’ndaki ‘Kürdistan İttifakı’ Milletvekili Dr. Mahmut Osman, gelecek hafta başkent Bağdat'ı ziyaret edeceğini bildirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bölgesel Kürt hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ile de görüşeceğini söyledi.

Kurdistan TV'nin haberine göre, Başbakan Erdoğan, Irak ziyaretinde Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri Maliki ile görüşeceğini siyasi, ekonomik ve güvenlik konularını görüşeceğini bir dizi anlaşma imzalanmasının beklendiğini söyledi. Mahmut Osman, terör örgütü PKK konusunda Başbakan Erdoğan’ın, Irak Başbakanı Nuri Maliki ve bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçvirvan Barzani ile Bağdat'ta üçlü bir görüşme yapılacağını bildirdi. Ancak, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin halen ameliyat için Amerika'da bulunduğu belirtilirken, önümüzdeki hafta dönüp- dönmeyeceğine dair bilgi bulunmuyor.

Bu arada, Bağdat’ta bulunan Bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat’ta Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeler hakkında görüşeceğini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 10:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?