17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan 'bedel'le neyi kastetti?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, YÖK Yasa tasarısını hükümet olarak bedel ödemeye hazır olmadıkları için geri çektiklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, meslek liseleriyle ilgili tartışmalarda toplumun gereken cevabı vermediğini ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meslek liseleriyle ilgili tartışmalarda toplumun gereken cevabı vermediğini ileri sürerek, "Biz bunun ikincisini de yaparız. Ama bunun bedelini siz ödemeye hazır mısınız? Biz hükümet olarak bu bedeli ödemeye hazır değiliz" dedi.

Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından İstanbul Grand Cevahir Oteli’nde düzenlenen "Meseleler ve Çareler" konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "hantal, işlemeyen, hizmet üretmeyen, verimlilik hesabı, kar-zarar muhasebesi yapmayan, hesap sorulmayan, kendi içine kapalı, vatandaşa hizmeti öne almayan, bürokrasiyi ve şekilciliği esas alan geleneksel kamu yönetimi anlayışından süratle kurtulmak gerektiği" görüşünü dile getirdi.

Adalet duygusunun en çok zedelendiği, devlet ile toplumun bütünleşmesinin yara aldığı en önemli alanlardan birinin, "insan hak ve özgürlüklerine kuşkuyla bakan, korkular üreten bakış açısı" olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, "Bu dar bakış açısı artık değişmektedir. Sıkıntılarımız var. Hala bu değişme süreci devam ediyor ama değişecektir. Özellikle son birkaç ay içerisindeki gelişmeler, değişmeler, zannediyorum ki bu umudumuzu artırmaktadır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "bu dar bakış açısıyla, eğitim süreci içerisindeki 15 milyon ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuğa aydınlık bir gelecek sunamayacakalarını" ifade ederek, "Haksız rekabeti her alanda gidermek zorundayız" dedi.


Meslek liseleri meselesinin bedeli


"Adaleti toplumdan esirgeyerek demokrasiyi geliştirmenin mümkün olmadığını" kaydeden Erdoğan, "bu konuda toplumdan gelen talepler ile hükümetin icraatlarının tam bir paralellik içinde olduğunu" savundu. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yeter ki toplum, bu noktada duyarlılığını sürekli tutsun, sürekli geliştirebilsin.

Yaşanan son bazı olaylar var... Bu olaylar karşısında ben toplumumuzun daha duyarlı olmasını beklerim, beklerdim de... Nedir bu? Örneğin meslek liseleri konusunda hocamın (kendisinden önce konuşan Prof. Dr. Şefik Dursun) düşüncelerini paylaşmıyorum... Meslek liseleri olayında, özellikle meslek liselerinde yavrularını okutanlar, çocuklarının durumuna sahip çıkmamışlardır. Bunun karşısına dikilenlere toplum gereken cevabı vermemiştir. Şunu da hatırlatmak isterim: Biz bunun ikincisini de yaparız, yapardık... Ama bunun bedelini siz ödemeye hazır mısınız? Bunun bedeli var. Biz hükümet olarak bu bedeli ödemeye hazır değiliz. Niye? Çünkü daha önce ödenen bedeller var... Biz şimdi bu meslek liselerinde okuyanlara da aynı bedeli ödetemeyiz... Bunun için de bu adımı atamayız... Toplum buna hazır olduğu zaman bu adım atılır."

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 18:05:29
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 02:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?