17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan Berlin'den seslendi : Oyuna gelmeyelim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın "değerler, dinler, kültürler ve medeniyetler arasında soğuk savaş" tehlikeyisyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Bu oyuna gelmeyelim. Bizim, medeniyeteler çatışmasını ayaklarımızın altına almamız gerekiyor, eğer bunu başanrırsak, gerçek anlamda başarılı olabilir. Ben, Avrupa Birliği’ni medeniyetler buluşmasının adresi olarak görmek istiyorum" dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki TÜSİAD binasında konuşan Başbakan Erdoğan, Kopenhang Kriterleri arasında yer almamasına rağmen Kıbrıs sorununun 1 Mayıs tarihine kadar çözümlenmesi amacıyla Türkiye’nin ve Türk tarafının iyiniyetli tavrını sonuna kadar sürdüreceğini bildirdi. Başbakan Erdoğan, önümüzdeki günlerde yapacağı ABD ziyareti sırasında bu konunun ağırlıklı olarak ele alınacağını ifade ederek, iyiniyetin tek taraflı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan, "Kıbrıs, Kopenhag Kriterleri’nde yer almamasına rağmen 1 Mayıs’a kadar olan süreçte, soruna bir çözüm bulunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Türkiye ve Ada’daki Türk tarafı, bu iyiniyetli gayretini sonuna kadar sürdürecektir ancak, iyiniyet tek taraflı olmaz. Karşılıklı olarak bu iyiniyet gösterilemezse, bu meseleye kalıcı bir çözüm bulunamaz. İşte bu konuda, Avrupa’daki dostlarımızdan da yardım bekliyoruz" dedi.

BERLİN
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?