26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan Beyaz Saray'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, TSİ 18.35 sıralarında Beyaz Saray'a geldi.

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmek üzere Beyaz Saray'a geldi. Erdoğan ile Obama'nın görüşmede, "terörle mücadele, İran, Kıbrıs ve Ermenistan ile ilişkiler" konusunda görüşmesi bekleniyor.

Andrews Hava Üssü'nde Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan'a ziyareti sırasında, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner eşlik ediyor. Görüşmeden sonra düzenlenecek olan ortak basın toplantısının ardından Obama ile çalışma yemeğinde yeniden bir araya gelecek olan Erdoğan'ın, temasları kapsamında John Hopkins Üniversitesi'nde ve SETA Düşünce Kuruluşu'nda konuşma yapması öngörülüyor.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Washington'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilere tahsis edilen araçlar, Beyaz Saray'a hareketten önce polis köpekleri tarafından arandı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekilere tahsis edilen araçlar, güvenlik kontrolleri kapsamında polis köpekleri tarafından arandı. Geniş güvenlik önlemlerinin altında otelinden çıkan Erdoğan ve Türk heyeti, daha sonra Beyaz Saray'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 20:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?