31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan çifti aşkın mabedinde!

Hindistan'da temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yeni Delhi'nin ardından Agra'ya geçerek eşi Emine Erdoğan'la birlikte aşkın mabedi 'Tac Mahal'i ziyaret etti. Erdoğan çifti, Şah Cihan'ın karısı Mümtaz Banu Begüm için yaptırdığı ve yapımı 22 yıl süren Tac Mahal'i hayranlıkla dolaştı.

Başbakan Erdoğan , ekonomide yeni pazar arayışları, enerji yatırımları gündemiyle çıktığı Hindistan yolculuğunda Türk-İslam kültür eserlerini de ziyaret etti.

Yeni Delhi'de, bir kadının kocasına duyduğu aşkla yaptırdığı Hümayun Şah türbesini gezen Erdoğan çifti, Delhi'den Agra'ya geçti; bir kocanın eşine duyduğu büyük aşka tanıklık etti.

Erdoğan çifti, Şah Cihan'ın 14. çocuğunu doğururken hayatını kaybeden Mümtaz Banu Begüm için yaptırdığı Tac Mahal hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı, hatıra fotoğrafları çektirdi. İkili, yapımı 22 yıl süren Tac Mahal'i hayranlıkla gezdi.

Başbakan Erdoğan Agra'nın ardından ülkenin bilişim üssü Bangalore'a geçti. Erdoğan Hindistan'ın uzay çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra yurda dönecek.

cnnturk
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 22:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?