23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan Davos yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nun 35. toplantısına katılmak amacıyla bugün İsviçre’ye gidiyor.

Erdoğan’a Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yanısıra, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yakın danışmanları da eşlik edecek.

Başbakan Erdoğan, bugün ilk olarak yerli ve yabancı gazetecilerin katılacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan’ın yarın Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Mısır Başbakanı Atıf Ubeyd ve Pakistan Başbakanı Şevket Aziz’le ayrı ayrı görüşmeler yapması bekleniyor.

Erdoğan Davos’ta İsviçre Cumhurbaşkanı Edmund Schultken ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Anne Kruger’le de biraraya gelecek.

30 Ocak’ta sona erecek Dünya Ekonomik Forumu’na 22 devlet ve hükümet başkanının yanısıra, çok sayıda kabine üyesi ve uluslararası yöneticiler katılıyor. 96 ülkeden toplam katılımcı sayısı 2 binin üzerinde.

Türkiye basınında geçtiğimiz haftalarda Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la da biraraya geleceği ve Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yeni bir girişim başlatmasını isteyeceği yolunda haberler yer almıştı.

Diplomatik kaynaklara atfedilen bu haberler konusunda yeni bir gelişme yok.

Ankara, Avrupa Birliği’yle tam üyelik müzakerelerinin başlayacağı 3 Ekim tarihine kadar Kıbrıs sorununun çözülmesini hedefliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Erdoğan’ın bu ay başında Moskova’ya yaptığı ziyaret sırasında, Annan tarafından hazırlanan ve geçen yıl yapılan referandumda Kıbrıslı Rumlar’ın hayır oylarıyla reddedilen barış planına destek verdiğini söylemişti.

Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta Annan’la biraraya geleceği haberleri bu gelişmenin ardından geldi.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:06:25
Güncelleme :27 Ocak 2005 Perşembe 12:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?