19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan Diyarbakır'da

Sevgili kardeşlerim Diyarbakırın saygılı güzel insanları sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum... Güzel insanları tüm ilçeleri aynı muhabbetle kucaklıyorum... Diyarbakır'da bulunmaktan sizlerin huzur ve adalet duygularınıza ortak olmaktan gurur duyuyor... Sizleri ayrı ayrı ayrı tebrik ediyorum

Bugün buraya sadece miting yapmaya gelmedik... Açılışlar da yapıyoruz... Tek arzumuz siyasette gönüller kazanmaktır. Diyarbakır için Kutbettin Arzu dedik... Daha önce meclise gönderdiğiniz bu evladınızı inanıyoruz ki daha güçlü kucaklayacaksınız... önümüzdeki seçimde arzumuz Diyarbakır'ın istediği hizmete kavuşmasıdır... Müjdeler olsun Türkiye'ye müjdeler olsun Diyarbakır'a. 29 martta yeni bir dönem yeni bir bahar başlayacak... karakış yerini hizmete adelete dirilişe bırakacak...

DİYARBAKIR HAK ETTİĞİ HİZMETLERE ULAŞACAK

Siyasetten tek muradımız tek arzumuz insanımıza hizmet etmektir. Gönüller kazanmaktır. Bizler bu arzu ile Diyarbakır için çıtayı yükselttik. Diyarbakır için Kutbettin Arzu dedik. Daha önce milletvekili olara TBMM’ye gönderdiğiniz bu evladınızı, bu sefer çok daha güçlü bir iradeyle kucaklayacaksınız. Yegane arzumuz, önümüzdeki seçimde Diyarbakır’ın hak ettiği hizmetlere, layık olduğu yönetimlere ulaşmasıdır.

HATALARI BİRLİKTE DÜZELTECEĞİZ

Geçmiş yılların yanlışlarını hep birlikte düzelteceğiz. 29 Martta büyük Türkiye iradesi daha güçlü çıkacak... O gün sandıktan çıkacak iradeyle daha da güçlenecek. Çin Seddi'yle yarışan Diyarbakır Surları o gün yeni bir neşeye şahitlik yapacak.

3 TEMEL İLKEYLE HAREKET EDİYORUZ

Şehircilikte Diyarbakır layık olduğu hizmetlere kavuşacak. Üç temel ilke ile yola devam ediyoruz. Hukuk, hürriyet, hizmet. Bu 3 temel husus siyasetimizin ana unsurudur. Biz tarihimizi, medeniyetimizi sizlerle birlikte inşa ettik. Fırat ve Dicle nehirleri gönüllerimize aktıkça ebediyete kadar birlikte yürüyeceğiz. Dün kendilerini devlet zannedenler bugün hukuk karşısında, millet karşısında yapayanlız kaldılar. Biz AK Parti olarak milletin vicdanı olmak için yola çıktık. Türkiye'nin kaynaklarını adaletle paylaşmak için mücadele ediyoruz.


Dün devletin gücünü istismar edenler, kendilerini devlet zannedenler, bugün hukuk karşısında yapayalnız kaldılar. Biz AKP kadrosu olarak bu memleketin hem aklı hem gönlü hem vicdanı olmak için yola çıktık. Bizden ziyade eserlerimizin konuşulduğu bir siyaset yapıyoruz. Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir, bir bütün olarak insanlarımızı kucaklama siyasetidir.

GEÇMİŞİN HESABINI ÖZENLE TUTACAĞIZ

Bu ülkede siyaset yaptığı halde, oy istediği halde, birileri devletin vatandaşa uzanan yardım elinden bile rahatsız oluyor. Doğuda güneydoğuda vatandaşın aldığı sosyal yardımlara dil uzatıyorlar. Bir yandan hukuka milli iradeye öte yandan milletin aşına müdahale ediyorlar. Bir yandan hukuksuzluğun avukatıyız diyorlar, bir yandan devletin toplumla barışmasını engellemeye çalışıyorlar. Neredeyse anayasa’nın sosyal hukuk devleti ilkesini kaldırmayı teklif ediyorlar. Sonra da biz sosyal demokratız solcuyuz diyorlar. Geçmişin hesabını özenle tutacağız. Kimin ne dediğine dikkatle bakacağız. Bu ülkede kimin yara kaşıdığını, kimin yara sardığını da çok iyi bileceğiz. Geçmişe takılıp kalmayacağız, yüzümüzü geleceğe çevireceğiz. Geçmişin yanlışları, diriliş ruhumuzu yaralamayacak. Ümitlerimiz daima taze olacak. Bugüne kadar olmaz olamaz imkansız denilen şeyleri yaptık, başardık. Yılların tahribatını düzeltmek zaman alıyor. Ama umutlarımız düne göre daha taze. Türkiye’den yayılan bu sıcaklık bu kardeşlik iklimi, Kuzey Irak’tan Balkanlara, Gazze’ye kadar dost ve kardeş milletlerin yüreğini serinletiyor.

MİLLETE EFENDİLİK TASLAMIYORUZ

Türkiye’nin hiçbir meselesi çözümsüz değildir. Dün birbirimizi daha az anlıyorduk, ama bugün daha iyi anlıyoruz. Aramızdaki ön yargıları kaldırdıkça birbirimizi daha çok seviyoruz. Husumeti değil hısımlığı, gerilimi değil kardeşliği güçlendiriyoruz. Herkes şunu çok iyi bilsin. Bizim kitabımızda statükoculuk yok. Milletin taleplerine kulak tıkamak yok. Bizim kitabımızda reformculuk, değişim var gelişim var. Millete efendilik taslamak değil, millete hizmetkar olmak var.

KARANLIK ODA FİLMİNİN HER KARESİNİ EZBERLEDİK

Masum gençleri nifakla kör ideolojilerle çıkmaz sokakta zehirleyenlerin esasen işbirliği içinde olanlar nasıl da ortaya çıkıyor. Kardeşi kardeşe hasım hale getirenlerin nasıl dümenler çevirdiğini hangi kutsal değerleri kirli emellerine alet ettiklerini, kamuoyumuz hayretle seyrediyor. Hangi tarafta yer alırsa alsın, çetelerin, mafyaların, terör şebekelerinin, birbirinin değirmenine su taşıdıklarını, artık benim güzel halkım biliyor.

Düne kadar olup biteni anlamamız imkansızdı, şimdi gördük ki orası karanlık bir alem. Karanlık işler çevirenler hep bir alem. Biz bu karanlık oda filminin her karesini ezberledik artık. Kitleleri meydanlara zorlarken, perde gerisinde birbirlerini nasıl desteklediklerini biliyoruz artık. Suç örgütleri bu ülkeden elini çeksin diyoruz.

Bu millet bu ülke bu vatan, düştüğü yerden doğrulmaya başlamıştır. Buradan geriye asla gidilmeyecektir. Biz milletimize güveniyoruz ve milletimizde bize güveniyor. Bu güvenin hakkını vereceğiz. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Türküyle, kürdüyle, lazıyla, gürcüsüyle, boşnağıyla, arnavutuyla T.C. devletinin vatandaşları olan bir milletiz. Şiddeti terörü reddeden herkese değil elimizi kucağımızı da sonuna kadar açtık, açıyoruz ve açacağız.

Birlikte kurduğumuz cumhuriyete sahip çıkıyoruz, demokrasiye inanıyoruz. Şiddet ve terörün hak ve özgürlüklerin düşmanı oluğunu artık herkes bilmelidir. Bizim insanlara bakışımız nedir? Yunus’un diliyle, “Yaradılanı yaradandan ötürü severiz” bakışımız bu. 

3 ÇİZGİDEN TAVİZ VERMEYİZ

3 kırmızı çizgimizden taviz vermedik vermeyeceğiz. Etnik siyaset yapmadık, etnik milliyetçilik yapmayacağız. Çünkü bunlar Türkü Kürtten, Lazı Çerkezden her birini birbirinden ayırt edip, birbirine düşman eden yaklaşımlardır, biz bu oyunun içerisinde olmadık olmayacağız. Bölgesel milliyetçiliğinde karşısındayız. Doğu’yu batı’dan kuzey’i güney’den asla bunları da birbirinden ayırmayacağız.

Dinsel milliyetçilikte yapmayacağız, aleviyi suniden ayırmadık ayırmayacağız ve T.C. vatandaşlığı üst kimliğinde herkes aynı sevgiyle bağrımıza basıyoruz. İnsanları namerde muhtaç etmeyeceğiz. Duydum ki Diyarbakır’a bizim kaynak aktarımında adaleti gözetmediğimize dair kirli yanlış bir propaganda yapılıyormuş. Bundan daha büyük bir ayıp olamaz. Ayrımcılık benim en çok altınız çizdiğim kırmızı çizgidir. Bunun aksini kimse ispat edemez. Ben belediye başkanlığından geldim ve bunun çilesini çektim ama geldiğimden beri bunu kimseye çektirtmedim. Bu benim meselemdir. Hükümeti kurduğumuzda ilk yaptığımız işlerden biri, borç gözetmeksizin en az yüzde 60’ının kendilerine gönderilmesiydi.

2003 – 2008 arası Diyarbakır Büyükşehir’e, tam 307 trilyon 473 milyar lira gönderilmiştir. Bankamızca bu gönderildi, bu sadece belediyelere gönderilenlerdir. Hiçbir proje geri gönderilmemiş ve tam 23 trilyon projeler için gönderilmiştir. Bu kaynakla neler yapılıp yapılmadığını sizler daha iyi biliyorsunuz. Eminim 29 Mart günü bunu sizler değerlendireceksiniz. Biz adaletten haktan hakkaniyetten sapmayız. Merkezi yönetim olarak, vatandaşlarımız değil bütün dünyaya, bu ülkenin hüviyeti mayası özü birdir. Dolayısıyla bu millet birdir. Bu milletle birlikte byük rüyalarımız var. Bu millete inandığımız için 81 vilayet bizi kucaklıyor. Biz diyoruz ki hepimiz bu ülkenin asli unsuruyuz. Birinci sınıf vatandaşıyız.

T.C. devleti bizim, hepimiz kendi ülkemize ev sahibiyiz.burada kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz. Bu ülke bu vatan bu istiklal bu bayram bizim. Aynı evin içinde kız kardeşiniz hukukunu bile adaletle kollayabilirsiniz. Eğer o duygu kaklıysa bir aileyi bile ayakta tutamazsınız. Bizi başka yere odaklamak isteyenler, hızımızı kesmek isteyenler varsın kendi küçük dünyalarıyla baş başa kalsınlar. Biz onların Türkiye kadar büyük düşünemediklerini biliyoruz. Bu inançla boşaltılan köylere yeniden hayat getirdik. Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizde köylerinden ayrılan ailelerden gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin köye dönüşlerini sağlamak üzere Köye Dönüş projesi yürütülüyor.

KONUŞMAYA EZAN ARASI

Başbakan'ın konuşması sırasında ezan okunmaya başladı. Ezan sesini duyan Erdoğan konuşmasını yarıda kesip, podyumda el sallayarak, çiçek atarak ezanın bitmesini bekledi. Bu sırada kalabalık slogan atmaya devam etti. 

BOYUNA BAKMAYIN ATOM KARINCADIR ATOM

Boyunun böyle kısa olduğuna bakmayın. Atom karıncadır atom. İçinizden biri olarak, Diyarbakır'ı gayet iyi okuyan, dokuyan biri olarak, ilçe belediye başkan adaylarımız ile birlikte inşallah 30 Mart sabahı işbaşı yapacaklar. Biz sizin emanetinize sahip çıkıyoruz. Siz de bizim emanetimize sahip çıkın. Hem belediye başkan adayımıza, hem de ilçe belediye başkan adaylarımıza sahip çıkın. İnanıyorum ki Kudbettin Arzi sizin vicdanınızı temsil edecek. Gelin 29 Mart'ta mührü AK Parti'ye basalım. Bu ülkenin mutlu geleceğinin hep birlikte inşa edelim. Son söz sizin. Karar sizin. Bu ülke hepimizin. Durmak yok, yola devam. Sen Türkiye'sin. Olmadı daha gür. Sen Türkiyesin. Sen Diyarbakırsın. İşimiz hizmet. Her şey Türkiye için.

Hazır mıyız, hazırız! Önce ben sonra siz... Erdoğan kalabalıktan sözlerini tekrarlamasını istedi.

Beraber yürüdük bu yollarda
Beraber ıslandık bu yağmurlarda
Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda
Bize her şey sizi hatırlatıyor

29 Mart hayırlı olsun. Günümüz kutlu olsun diyor sizleri sevgi ve saygıyla sevlamlıyorum.

..
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:07:50
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EKREM KAVAK IP: 62.178.8.xxx Tarih : 21.02.2009 23:27:15

SONUNA KADAR AKP NIN ARKASINDAYIM,( SAYIN CUDI) KARDESIMIZ NE GÜZEL YORUMLAMIS TEBRIK EDERIM KARDESIM, BU AKP YE KARSI OLANLAR KENDILERI ESKI ZAMANLARI CABUK UNUTDULAR, GECE YAT SABAH KALK CAYA SEKERE HERSEYE ZAM ZAM LA KALKIB YATIYORDUK, BIRILERINE YARDIM ETMEK KÖMÜR; BUZDOLABI; YIYECEK YARDIMINI SIZINDE CHP NIZ YABSIN, BUNDAN SONRA YORUM YABARKENE BIRAZ DÜSÜNÜB YORUM YABIN, ISIMIZ HIZMET GÜCÜMÜZ MILLET, YINE AKP KAZANACAK CEKEMEYENLER CATLASIN;  HOSCAKALIN  VIYANA  DAN


umutsandali IP: 78.163.76.xxx Tarih : 21.02.2009 15:50:14

sayın başbakan:biz çoktan geçtik bu yollardan sizin geçmenize izin yoktur bu şehir efsane kale olma özelliğini koruyacaktır size burda ekmek yok siz önce elinizdeki belediyelere sahip çıkın yolsuzlukları nereye kadar örteceksiniz işsizlik oranı %1000ne ulaştı sen hala eflasyondan bahsedion sen sağlık hizmetine sınır getirdikçe bizim belediyemiz tüm insanımıza bedava sağlık hizmeti vermeye devam ediyor geçen seçim sana çalıştım ama çok pişmanım TAK SEPETİ KOLUNA HERKES KENDİ YOLUNA


PARS KİRAZ IP: 88.250.73.xxx Tarih : 22.02.2009 13:26:56

saygı deger kardeşlerim ben 23 yıldır hayatayım ve kürt olarak doğuda büyüdüm ben türkiye döneminde bir rahmetli turgut özal tarafı sevdim ve şimdide baba erdoğanı sevdim sizin dediniz dtp boş neymiş özgürlük yanlış bunlar ak parti olmazsa türkiyenin işi çok zor önce bir derin düşünün


cudi IP: 81.213.232.xxx Tarih : 21.02.2009 22:23:42

ey diyarbakırlı kardeşlerim bu yorum yazanlara inanmayın  sayın başbakanımızın söylediklerini hepsi doğrudur aslında bunların hesabına gelmiyorlar çünkü akp seçimi alacaktır o zaman bunların hesabına gelmiyor bende kürdüm ne olmuş diyarbakırda hiç geri kalmışız gelin hep beraber akp ye oy verelim diyarımızı diyar yabalım bunlara kanmayın ey kürt kardeşlerim bunlar bizim adımızı kulanıyurlar inamayın bunlara yeter  sizlerin etiğinizi


Hakan Çakır IP: 78.162.79.xxx Tarih : 22.02.2009 14:24:24

Türkiye'nin kaynaklarını adaletle paylaşmak için mücadele ediyorlarmış(!)  Ancak ahmakları kandırırsınız. Ne adaletinden bahsediyorsunuz be!  2008 yılında elektrik ve doğalgaza %70'lerin üzerinde zam yaparken, 2009 için asgari ücrete senelik %8 küsür zam yapan siz değildiniz galiba. Boşversenize... Geldiğinizden beri zengin parasına para katarken, fakir ekmek bile alamaz oldu. Çocuk mu kandırıyorsunuz?


M. SALİH ÖZBEY IP: 88.253.106.xxx Tarih : 21.02.2009 19:06:18

Aslında Tüm konuşmanın Özeti şu “
MİLLETİ NAMERTE MUHTAÇ ETMEZMİŞ …
Yahu bu milletin dağıtılan ,Makarna kömür bulgur yiyecekler ve yakacak,
Namertte muhtaçlık değil de nedir !.......
Allah sizi bildiği gibi yapsın bu kadar utanmazlık olur !.....
Tabi bu sütunları paylaşanların,
Hangi karanlık kuyuya taş atıklarını bilmeyecek kadar,
Cahil oldukları yazdıkları yorumlardan işin farkında olmadıkları anlaşılıyor !...
Y a da ,
kömür ile aldıkların erzakların kefaretini ödediklerini sanıyorlar ,
Yorumlarından anlaşılıyor O !.........
Şimdi bakınız ,
İşin gerçeği şu …..
AKP iktidarı ilk ortaya attığı " 3 Y " vardı ,
O Şimdi etkisini yitirdi ve tam tersi olduğu artık inkar edilemez oldu !.....
Şimdi sıra " 3 H " da !....
Millet Harfleri yeni den keşif edecek zahir !...
Yeni parolalar Neymiş ,
3 H - ,
HÜRRİYET
- HİZMET
- HÜKUK . Bakın insanlar gülüyor tüm bunlara ,
Millet İŞ istiyor ,
AŞ istiyor ?
Ne yapacak yani ,
Diyarbakırlı ,
HÜRRİYET mi yiyecek,
Y a da Çocuklarına Hukuk mu içirecek ?
Yoksa hizmet mi giydirecek !..........
Bunlar Karın doyurmuyor ,
Hele Diyarbakır da Hiç doyurmaz !.......
Ayrıca
Nerede Hürriyet ,
AKP hakkında ses çıkaranlar, SİLİVRİ’DE nefes alıyor bu hürriyet ?...
" HİZMET denilen şey BABALAR gibi satılmadı mı ! ..
Nerede Hizmet ,
RİZE ’ye yapılan GUSÜLHANE mi !.........
Çünkü orta bir hizmet yok, Var olan şey,
Yolsuzluk olayları sıkça gündeme gelmesinden başka bir şey görünmüyor ortada !..... HUKUK ise ,
GUGUK olmuş, ,
Dünya bize kıçı ile gülüyor !.....
HUKUKSUZLUK konusunda ,
Uluslarası kurumlar habire ,
MESAJLAR yayınlıyor ,
Türkiye Hukuksuzluğun had safha geldiğini,
Hürriyetlerin Kısıtlandığını bas bas bağırıyor !.....
Diyarbakır’ın AKP tarafından alınmasını elbette herkes gibi bende istiyorum ,
Ancak ,
AKP' nin Diyarbakır belediyesini alması ile
DİYARBAKIR'DA değişen bir şey olmayacak !.....
Çünkü ,
PKK geçen zaman içinde Öylesine kendi kadrosunu kurdu ki bunu söküp atmamaya,
AKP 'nin gücü yetmez ! ..
Çünkü kendileri de aynı çeşmeden Su içiyorlar ! …..
Bakınız ,
DTP belediye başkanı ,
OSMAN BAYDEMİR hakkında ,
100'den fazla yolsuzluk dosyası olduğu söyleniyor !........
Diğer DTP 'li belediyeler da aynı şekilde yolsuzluk bataklığında ! ..
Ama kimse Bu belediyelerle ilgili en ufak bir tasarrufta bulanamıyor !
Nerede iç işleri bakanlığı ?.. Açılan Davalara neden olur vermiyor !........
Aslında ,
AKP iktidarının Seçim hesapları, DOĞU 'da ki Yolsuzluklara da göz kırmıyor !
Tıpkı kendi Belediyelerde olduğu gibi ! ….
Yani anlayacağınız Başbakan,
Diyarbakır'da gene esmiş gürlemiş de ,
Yani eski tas eski hamamdır değişen bir yok bir rüzgar gibi gelip geçti olacak …….
Kimse boşuna nefesini tüketmesin,
YALANDAN KİMSE’NİN öldüğü görülmemiş şimdiye kadar !..........
 


DENİZ AL IP: 88.250.73.xxx Tarih : 22.02.2009 13:29:32

başkanımız bir kahraman adam tek başına dünyayı salladı kim bu erkekliği yapar söyleyin


kemal özkan IP: 85.105.182.xxx Tarih : 21.02.2009 19:26:08

bu ülkede alınteriyle çalışıp vergisini veren halkın vergisini kendi istediği gibi harcıyan,halkının gözü içine baka baka yalan söylüyorsa bir ülkede gelir dağılımında adaletsizlik bir ülkede emeklinin bile geleceğinden ne olacağım korkusu yaşıyorsa bir ülke başbakanı devlet hazinesini yandaşlarına ve seçim uğruna siyasi ruşvete peşkeş yapıyorsa o ülke bölünmeğede yıkılmağada kardeş kavgasınada sokulmak isdendiğinin resmidir bu demokrasi deyil korku panik ve çıkar imparatorluğudur kendiside biliyorki buzdolabı,çamaşırmakinası hemde suyu olmayan köye otamatik makina orta halli vatandaşın bile alamadiğı makinaların temel ihtiyaç maddesi diye söyliyen bir başbakan önce kendini kandırır ve vatandaşına yalan söylediğinin farkındadır ve bundan da hicap duymamakdadır o bunları savunurken ben  utanıyorum böyle bir kişi tarafındanyönetilmeyi asla hak etmiyoruz  bunun utancını yaşıyoruz allah akıl fikir birazda utanma duygusu versin tüyü bitmedik yetim hakkıyla hovardalık bu kadar olur.


musa ertaş IP: 78.187.122.xxx Tarih : 21.02.2009 15:08:31

başbakanım bu söylediklerine sen bile inanmıyorsun ordaki halk nasıl inansın


İnanmıyorum... IP: 88.254.94.xxx Tarih : 21.02.2009 19:56:20

Diyarbakır  Halkının Senin palavralarına İnanacağını Sanmıyorum haha Teonun Palavraları:))


BERİTANLİ IP: 78.188.62.xxx Tarih : 22.02.2009 13:00:12

DAVOS KAHRAMANLARI YÜCE ALLAHIMIN İZNİ İLE DİYARBAKIRDA  AMPÜLLERİ SÖNECEK DİYARBAKIR EZELDEN EBEDE DTP NİN KALESİDİR VE YÜCE ALLAHIMIN İZNİ  İLE ÖLE KALACAK YÜCE ALLAHIM BİZLERİ KORUSUN  YÜRÜ DTP KİMSE SENİNLE YARIŞAMAZ DİYARBAKIRDA