22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Erdoğan Genelkurmay Başkanı’na ’hocam’ dedi

Çanakkale Şehitleri’ni Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıldönümü törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden eşi Emine Erdoğan, resmi törenlere katılmadı.

Erdoğan’a Çanakkale’de 6 bakan eşlik ederken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon Çanakkale’deki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök Gelibolu’daki törenlere katıldı.

Çanakkale 18 Mart Stadyumu’ndaki törene askeri erkân eşleriyle katılırken, Emine Erdoğan ve Bakan Beşir Atalay’ın eşi katılmadı.

Emine Erdoğan’ın "türbanı" nedeniyle resmi protokolde yer almadığı yorumu yapıldı.

Erdoğan, anma törenindeki konuşmada, "Zaman zaman birilerinin ektiği nifak tohumları birilerini etkilese de, 270 bin can bu topraklarda dipdiridir. Bu millet aynı zamanda geleceğini de kazanmıştır" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Atatürk’ün yurtta sulh, cihanda sulh şiarını benimsemiş milletin fertleri olarak 2000’li yıllarda hâlâ acı savaş manzaralarına şahit olmaktan hayal kırıklığına uğruyoruz. Vatanın ve milletin yüce varlığına el uzatmaya yeltenenlere vereceğimiz cevap, 90 yıl önce bu topraklarda verilen cevaptan farklı olmayacaktır."

Gelibolu’daki törenden ayrılırken Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e kendi arabasını işaret ederek, "Hocam birlikte gidelim" dedi.

Emine Erdoğan’ın Gelibolu’da Başbakan Erdoğan’la katıldığı tek program olan Kilye Koyu tanıtım merkezinin açılışına askeri erkânın katılmaması ise dikkat çekici bulundu.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 15:11:49
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 15:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?