22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Erdoğan:Kimse boş durmuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünün bu hain eylemleri bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor." dedi.


Erdoğan, "Operasyonu kimseden izin almadan, ilan vermeden istediğimiz zaman yaparız." şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan 111 eserin açılış bayramına katılmak üzere Başbakan Erdoğan bugün Kocaeli'ye gelen gelen Başbakan Erdoğan, Gölcük Kavaklı Sahili'nde vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan, Kocaeli başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinin bu şekilde toplu açılışlarla bayram yaşadığını söyledi.

"Burada bu açılış bayramını yaşarken diğer tarafta millet olarak burukluk içindeyiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Tüm millet olarak yürek sızıntısı duyuyoruz." diye konuştu.

Başbakan, "Milletimiz 7 den 70'e emin olsun. Emin olun ki bütün hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bir tek Mehmetçiği bir tek evladımızı bir gram toprağımızı ezdirmeye tahammülümüz yok, olamaz da. Bunu herkes böyle bilmeli. Bu acılar bu kederler bizi bir birbirimizden ayırmıyor. Tam aksine bu kederler bizi bir birimize daha kenetliyor, daha yakınlaştırıyor ve tek vücut haline getiriyor. Onun için tek millet tek yürek olduk." dedi.

Erdoğan, "Başından beri bir şey söyledik. Tek millet, tek devlet ve tek bayrak olarak yola çıktık. Bu nedenle kardeşlik duygumuzu asla koparamazlar. Bu bayrağa sadakat yemini ile bağlıyız. Şehitlerimizi cennete uğurladık. Terörün hain hançerini geri fırlatacağız bunu böyle bilsinler. Hain emeller kursaklarında kalacak. Masum hiçbir vatandaşlarımıza zarar vermeden, milletçe yekparemizi kardeşliğimiz koruyarak sürdüreceğiz. Herkes müsterih olsun. Omuzlarımızdaki emaneti sadakatle taşıyor, taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Şunu özellikle vurgulamam lazım. Bu kardeşiniz sizin emanetinizi taşıyan biri. Zaman zaman muhalefet ne bekliyorsunuz diyor. Bazıları hükümet istifa diye bağırıyor. Biz duygusallıkla hareket edemeyeceğiz. Devlet yönetimi duygusallığı kabul etmez. Devlet olarak bin düşünür bir adım atarız ama tam adım atarız. Birilerinin söylediği gibi de zaman zaman bizlere söylüyorlar. İşte ne zaman (operasyon yapacaksınız.). Bunu herhalde ilan vererek söylenmez. Herhalde nasılı, nerede olanı da açıklanmaz. Eğer bu bir mücadele ise bunun siyasi boyutu vardır, askeri boyutu vardı. Siyasi boyutunu olgunlaştırdık olgunlaştırıyoruz. Meclis bize bir yetki verdi. Bu yetki talebimiz üzerine sınırlı bir yetki. Bir yıl süre ile aldık bu yetkiyi. Tüm kurumlarla istişare yaparak operasyon gerektiği anda yaparız ve kimseye de sormayız. Bu konuda herkesin temenisi olabilir. Onlar temeni ederler. Ama kararı biz veririz. Böyle bilinsin. Çünkü bizim kimseye hesap vermeye ihtiyacımız yok. Böyle bir görevimiz de yok. Biz sadece hakka ve halkımıza hesap veririz. Ama biz bu arada bazı çalışmalar yapıyoruz. Uluslar arası hukuktan doğan haklarımız var." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Ortadoğu ülkelerini dolaştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bazı ülkelerle ben görüştüm. Bu arada telefon görüşmelerimiz hızla devam ediyor. Ayın 5 inde de ABD de olacağım bunları görüşeceğim. Butün bunları uluslarası hukuktan doğan haklarımızı pekiştirmek için yapıyoruz. Bölücü terör örgütü, Türkiye içinde olgunlaşan bir örgüt değil. Uluslarası zeminde yer bulmaya çalışmaktadır. Bunlara yardım ve yataklık edenler var. Kendilerine bu konuları onlara söylediğim için burada rahat söylüyorum. Terör örgütüdür demeyle tatmin olmuyoruz. Bunu göstermiyorsan samimiyetini kaybediyorsun." dedi.

"PROVAKATİF EYLEMLERE ZEMİN HAZIRLAMAYIN"

Türkiye'nin dört bir yanında yapılan gösterilere de değinen Başbakan, vatandaşların duyarlılığına sevindiğini belirterek bir uyarıda bulundu; "Bir çok ilde gösteriler yapıldı. Bu halkın en doğal hakkıdır. Benim bir başbakan olarak isteğim şudur. Aman provakatif eylemlere zemin hazırlamayın. Aman hiçbir etnik unsura karşı yapmayın. Kürt kardeşlerimi hiçbir zaman PKK ile bir tutmayacaksınız. Kürt kardeşlerimiz hiçbir zaman PKK ile bir olmadı. Şu anda partimin içinde 50'ye aşkın kürt milletvekili var. Biz güneydoğu ve doğunun birinci partisiyiz. Demekki Kürt vatandaşları kendisine hizmet edenin yanındadır. Dolayısı ile PKK sadece Kürt kökenli vatandaşların istismarı yapıyor. Bu oyunda bizi birbirimize düşüreceklere karşı olgunlukla hareket ederek teröre dersini bu konuda da vereceğiz."

Türkiye'nin güçlü ve saygılı bir ülke olduğuna da değinen Erdoğan şunları söyledi; "Türkiye hergün gücüne güç katmaktadır. Sadece ekonomide değil, siya ve diğer alanlarda da gücüne güç katıyor. Bu açılış bayramı da bu enerjinin ispatıdır. Türkiye'nin bunları özlemle görmeyi arzu ettiği tablo. Hükümet olarak. Başbakan olarak. Tek tek açılışlara yetiştiremiyoruz. Tek bir şehirde 111 açılışın aynı anda açılması ne demek. Daha önce böyle şeyler görüyor muyduk? Demekki bu şehir emin ellerde, ak ellerde ak. 362 trilyonluk yatırım Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Daha önce bu meblaları yolsuzluk haberlerinde ve içi boşaltılan bankalarda duyuyorduk. 81 şehri bir bir bu hale getiriliyor. Bu da bize bayram sevinci yaşatıyor."

Başbakan, daha sonra TOKİ ve Kent Konut tarafından yaptırılan konutların anahtarlarını vatandaşlara teslim etti.

zaman
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 11:02:36
Güncelleme :28 Ekim 2007 Pazar 11:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?