18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan üslubu: Yok öyle 25 kuruşa simit


Kahramanmaraş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çiftçi borçlarına af isteyen vatandaşlara, "Yok öyle 25 kuruşa simit" yanıtını verdi.

Erdoğan, Kahramanmaraş Türkoğlu-Nurdağı bölünmüş devlet yolu temel atma törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, iktidarlarının milletin iktidarı olduğunu, milletin iktidarında millet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Milletin iktidarında egemen unsurlar yoktur. Milletin iktidarında egemen olan milletin kendisidir ve egemen olan millet şu anda iktidardadır. Biz, milletin kararı ne ise bu kararın gereğini yerine getiriyoruz" dedi.

"Oy, iş yapana verilir" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oy çok büyük bir değerdir, kıymettir. Oyunuzun değerini bilin. Ben her zaman diyorum, bize tevazu gerekir. Bu makamlar geçicidir. Millet en büyük makamdır. O nedenle, makamınızın değerini bilin. Tevazu insanı yüceltir. Gurur ve kibir ise insanı alçaltır. Gururla, kibirle iş yapanların ne hale geldiğini bu millet gördü. Hepsi gömüldü, siyasi mevta haline geldi... İl genel meclisi üyelerimiz görevlerini yapacaklar, artık oturmayacaklar. Yoksa, millet o il genel meclisi üyesini de tükürüğe boğar."

Erdoğan, konuşmasını sürdürürken, sık sık laf atılması üzerine vatandaşlarla da diyaloga girdi. Erdoğan, vatandaşlara, "nasıl Kahramanmaraş milletvekilleri sık sık geliyorlar mı?" diye sordu.

Vatandaşların, "az geliyorlar" ve "hiç gelmiyorlar" yanıtları üzerine, AKP Kahramanmaraş milletvekillerine seslenerek, "Bana bakın, milletvekili arkadaşlar, Kahramanmaraşlılar iyi ses vermiyor. İnşallah döndüğümüzde bu muhasebeyi Kahramanmaraş milletvekili arkadaşlarımla özel yapacağım. Sağolsun milletvekili arkadaşlarım, beni hep hesaba çekiyorlar da onları millet nasıl hesaba çekecek, hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, çiftçi borçlarına af isteyen vatandaşlara da "Yok öyle 25 kuruşa simit" yanıtını verdi.

Konuşmasında şehir içi düzenleme konusunda destek isteyen vatandaşlara Erdoğan, "şehir içine başbakan değil, belediye başkanı bakıyor. (her yere Başbakan bakacak) derseniz, ondan sonra Başbakan’ın kendine bakacak hali kalmaz. Belediye başkanını halk denetleyecek" diye seslendi.

Erdoğan, kişisel talepte bulunan ve köy korucularının durumlarını düzeltilmesini isteyen bir vatandaşa ise "Biz ormanı konuşuyoruz, sen bir ağacı konuşuyorsun. Orman yanarken bir ağaç konuşulur mu?" diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, iş isteyen bir vatandaşa da "işsizlik dünyanın problemi, her yerde işsizlik var, ama hükümet olarak bu sorunun aşılması için de gayret veriyoruz" karşılığını verdi.


AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 13:33:11
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 13:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YASİN ÇAĞATAY IP: 195.175.37.xxx Tarih : 20.03.2005 21:25:09
Türkiye için büyük bir mücadele veren bu insan emin olunki tüm türkiyeyi rahata kavuşturup türk halkına mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak için yaşayacaktır (ATATÜRK diyorki: TÜRK MİLLETİ ASİLDİR ve İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR)tüm türk milletinin ATAsı şu an sağolsaydı inanın başbakanımızı alnından öperdi.BAŞBAKANımaSaygılarımla(KOMANDO)