19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan ve Koşaner buluştu

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, "Balyoz" davasında aralarında kuvvet komutanlarının da bulunduğu 163 sanık için tutuklama kararı verilmesinin ardından sürpriz bir şekilde Dolmabahçe'de bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner Balyoz tutuklamalarının ardından Dolmabahçe'de buluştu. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde saat 18.35'te başlayan görüşme, basına kapalı olarak yapıldı ve yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakan Erdoğan ile görüşen Org. Koşaner Dolmabahçe'den ayrıldı. Ofisten çıkış yapanlar arasında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de bulunduğu görüldü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Harbiye Orduevi'nden çıktıktan sonra saat 18.15 sıralarında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne geldi. Başbakan Erdoğan da Sakarya'da katıldığı toplu açılış törenin ardından helikopter ile ofise gelerek Koşaner ile bir araya geldi.

“Balyoz” darbe planı davasında dün karar çıktı. Aralarında emekli generaller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek'in de bulunduğu 162 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı.

Duruşma salonunda bulunmayan Çetin Doğan ve Ergün Saygun'un da aralarında bulunduğu 29 sanığın hakkında ise yakalama kararı verildi.

Gündemi sarsan bu gelişmenin ardından yapılan sürpriz görüşmede “Balyoz” davasındaki tutuklamaların gündeme geldiği tahmin ediliyor.

...
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2011 Cumartesi 23:30:28
Güncelleme :13 Şubat 2011 Pazar 17:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?