18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan yarın Rusya'ya gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere yarın Rusya’ya gidecek. Esenboğa Havalimanı’ndan yarın kalabalık bir heyetle Rusya’ya hareket edecek olan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Novo Ogareva’daki özel rezidansında onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki resmi heyet, 11 ocak salı günü Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus yetkililer ile heyetlerarası görüşmede biraraya gelecek. Heyetlerarası görüşmelerin ardından da Başbakan Erdoğan, geziye katılan Türk işadamlarını Rusya Devlet Başkanı Putin’e takdim edecek.

Erdoğan Türk-Rus İş Konseyi toplantısına da katılacak

Erdoğan, ziyaretinin son günü olan 12 ocakta ise eski Başbakan ve Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yevgeni Primakov ile görüşecek. Başbakan Erdoğan bu görüşmenin ardından da Türk-Rus İş Konseyi Toplantısı’na katılacak.

Erdoğan, daha sonra Türk Ticaret Merkezi’nin açılışını gerçekleştirecek. Türk Ticaret Merkezi’nde bulunan bazı mağazaların da açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan, açılışların ardından Ankara’ya hareket edecek

Putin’e Kıbrıs ricası

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üç gün sürecek Moskova gezisi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le başbaşa yapacağı görüşmenin gündeminde, Kıbrıs, terörle mücadele ve bölgesel sorunlar da yer alacak. Erdoğan’ın Putin’den, özellikle KKTC’ye uygulanan ambargonun kaldırılması konusunda desteğini istemesi bekleniyor. Erdoğan’ın, Putin’den, Ada’da 24 Nisan’da yapılan ve Türklerin "evet" dedikleri Annan Planı’nın BM Güvenlik Konseyi’nce tanınması konusunda da desteğini isteyeceği belirtiliyor. Erdoğan, Putin’e şu mesajı aktaracak: KKTC ve biz üzerimize düşeni yaptık. Rum tarafı ise çözümsüzlüğü isteyen taraf oldu. Artık KKTC’ye uygulanan ambargonun anlaşılabilir bir tarafı kalmadı. Bu ambargonun kaldırılması gerekiyor, sizden de bu konuda gerekli katkı ve desteği bekliyoruz."

Hurriyetim.com
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 17:20:55
Güncelleme :9 Ocak 2005 Pazar 17:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?