19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'a Başbakanlık yolu açan Gül'e maaş kıyağı

Milletvekilliğinden istifa ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a milletvekilliği ve başbakanlık yolunu açan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, maaşına yüzde 104 zam yaptırdı. Maaşı belediye meclisi kararıyla 4 milyar 800 milyon liraya çıkan Mervan Gül, "Benim haberim yoktu. Bu para zor yetiyor. Meclis böyle bir zam oranı uygun gördü. Meclisin takdiridir" savunmasını yaptı.
Erdoğan’a hem parlamento hem de Başbakanlık yolunu hazırlayan Mervan Gül, maaşta milletvekilleriyle yarışacak. Milletvekilliğinden feragat eden ancak yerel seçimlerde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mervan Gül’ün başkanlık maaşı yüzde 104 oranında arttı. Mervan Gül’ün maaşı, zamla birlikte 2.5 milyar liradan 4 milyar 800 milyon liraya yükseldi. "Benim zamdan haberim yoktu" savunmasını yapan Mervan Gül, aldığı maaşın kendisine zor yettiğini söyledi. Gül, "Belediye meclisinin takdiridir. Kararı ben almadım. Meclis uygun gördü. Artırımı belediye meclisine bırakmıştım. Meclis ne karar verseydi kabulümdü" diye konuştu.
Kendisinin belediye başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte Siirt Belediyesi’ne bereket geldiğini anlatan Gül, ilk iş olarak belediyede yakıttan elektriğe kadar israfı kestiklerini kaydetti. Tüm bu kalemlerde tasarrufa gittiklerini ifade eden Mervan Gül, belediyeyi devraldıklarında personel maaşlarının bile ödenemeyecek durumda olduğunu ancak gelinen noktada her ay geriye dönük iki maaş ödediklerini hatırlattı. "Şu an maaşını alamayan hiçbir personel yok" diyen Mervan Gül, Siirt’in su ve temizlik sorununu çözmeye başladıklarını, belediyenin tüm borçları için bir ödeme takvimi çıkardıklarını bildirdi. Yapılan tüm harcamaları kuruşu kuruşuna ödediğini, bir dahaki aya hiçbir borç bırakmadıklarının altını çizen Gül, belediyenin piyasaya olan 800 milyar liralık borcunu da düzenli bir şekilde ödemeye başladıklarını kaydetti.
Hizmet anlayışlarının odağına personeli yerleştirdiklerini belirten Gül, öncelikle belediye personelinin maaşlarını ödediklerini dile getirdi. Hem esnafın hem de emeklilerin parasını ödeme noktasında da hiçbir sorun yaşamadıklarına dikkat çeken Gül, "Biz geçmiş belediyelerden 18 trilyon lira borç devraldık. DEHAP belediyesi 1 trilyon lira borç devralmış. Bize bıraktığı 17 trilyon lira borç. Toplam 18 trilyon liralık borçla boğuşuyoruz" şeklinde konuştu. Göreve geldiğinde iş makinelerini atıl durumdan aktif duruma getirdiklerini, yolları ’köstebek yuvası’ olmaktan kurtardıklarını anlatan Gül, "Hizmetlerimiz devam ediyor. Siirt halkının artık yüzü gülmeye başladı" dedi.
DEVLET ARIK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 13:25:50
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 13:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?