18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan’a ’çuvaldaki çürükler’ davası

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP’den istifa eden milletvekillerini "çuvaldaki çürükler"e benzetmesi, istifacı milletvekillerini kızdırdı. İstanbul bağımsız Milletvekilleri Göksal Küçükali ve Emin Şirin, Erdoğan aleyhine manevi tazminat davası açacaklarını bildirdi.

Küçükali, "Başbakan çürükleri MYK’da aramalıdır" derken, Başbakan Erdoğan’ın AKP’yi "çuval gibi gördüğünü" belirten Şirin, Anayasa uyarınca milletvekillerinin milleti temsil ettiğini anımsattı.

Başbakan Erdoğan, AKP’de önü alınamayan istifalar için, "AKP’den istifalar varmış. Bunların hepsi çuvalın içindeki çürükler. Bunları da ona sayın. Çünkü yola çıkarken AKP’nin tüzüğünü biliyorsunuz, programını biliyorsunuz. Bütün bunları bilerek yola çıkıyorsunuz. Ondan sonra dökülüyorsunuz. Olabilir. Siyasi tercihinizi bu istikamette yaptınız. Hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulunmuştu.

ÇÜRÜKLERİ MYK’DA ARASIN

İstanbul Bağımsız Milletvekili Küçükali, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu tabir maalesef büyük bir talihsizliktir. Şahsım olarak AKP’den niye istifa ettiğimi açıkça beyan ettim. AKP’nin program ve tüzüğüne uymayanlar Merkez Yürütme Kurulu’dur. Sayın Başbakan çürükleri bu kurulda aramalıdır. Manevi tazminat davasıyla hakkımı arayacağım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, 8 Mart eyleminde yere düşen kadını coplayan polisleri koruyarak basına yüklenen açıklamasını eleştiren Küçükali, "İster ateist, ister Hıristiyan, ister Musevi, isterse ateşe tapsın yere düşmüş kadına cop vurulmasını nasıl mazur gösterebilir de coplayanları korur?" dedi.

DEMEK Kİ AKP’Yİ ÇUVAL GİBİ GÖRÜYOR

Eski AKP’li İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin de Erdoğan aleyhine bin YTL’Lik manevi tazminat davası açacağını bildirirken, çürük benzetmesi için şu değerlendirmede bulundu:

"Başbakan Tayyip Erdoğan kantarın topuzunu tamamen kaçırdı. Sinirleri laçka, ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Daha doğrusu anlaşılan hakiki Tayyip Erdoğan ortaya çıktı. Başbakan’ın partisini çuvala benzetmesine bir şey diyemem, demek ki AKP’yi çuval gibi görüyor. AKP’nin sözlerini tutmadığını gören, yolsuzlukla, yoksullukla mücadelesini kaybettiğini anlayan, dış politikadaki edilgen tavrını kabul etmeyen milletvekilleri partiden ayrılıyorsa bu bilakis milletvekillerinin millete verdikleri söze sadık kaldıkları ve politbüro tavrına karşı oldukları içindir. Anayasa’nın 80’İnci maddesi ’milletvekilleri milleti temsil eder’ der. Tayyip Erdoğan’a göre bu madde herhalde ’milletvekilleri partilerini ve parti başkanlarını temsil ederler’ şeklinde olmalı."


ANKA / SANSURSUZ. COM
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 15:02:57
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 15:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?