20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Erdoğan'a fatura şoku!

Ergenekon iddianamesinin eklerinin 22 klasöründe yer alan bir fatura, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Askeri İtaatsizliğe Teşvik, Devletin Güvenliğine İlişkin Belgeleri Temin etmek, Tahsis Edildiği Amacı Dışında Kullanma, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetme gibi suçlardan hapis cezası istenen İsmail Yıldız'ın 2003 yılında AKP'ye danışmanlık hizmeti verdiğini ortaya çıkardı. 13 Haziran 2003 tarihli Melih Gökçek adına düzenlenmiş faturanın alt başlıklarında, ergenekon tutuklusu İsmail Yıldız'ın başkanı olduğu SESAR (Siyasi Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi) aracılığıyla Melih Gökçek, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'a danışmanlık hizmeti verdiği belirtiliyor.

354.749 BİN YTL'LİK FATURA
Ergenekon iddianamesinin eklerindan 22. klasörde bulunan tek sayfa fatura Melih Gökçek adına kesilmiş. Faturanın tarihi 13 Haziran 2003. SESAR (Siyasi Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi) tarafından kesilen faturanın açıklama bölümünde ise dört ayrı madde bulunuyor. Bunlardan ilki 2002 yılına ait 216.452 bin YTL'lik danışmanlık ücreti. İkinci ve dördüncü maddelerinde Recep Tayyip Erdoğan için yapılan hizmetlerden bahsedilirken, bu miktarlar da faturaya sırasıyla 18.038 bin YTL ve 42.088 bin YTL olarak yansıtılmış. Faturanın üçüncü maddesinde ise AKP'ye verilen danışmanlık hizmeti karşılığında 24.080 bin YTL'lik miktar göze çarpıyor.

SESAR BAŞKANI İSMAİL YILDIZ DEVLETİN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN BELGELERİ TEMİN ETMİŞ
Siyasi Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (Sesar) Başkanı İsmail Yıldız, ergenekon soruşturması kapsamında polis tarafından 18 Temmuz 2007'de gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın evinde ve SESAR merkezinde arama yapıldı. Yapılan arama sonucu bazı materyallere el konuldu. İşte bu matryaller arasında Sesar tarafından Ankara Büyükşhir Belediye Bakanı Melih Gökçek'e, danışmaanlık hizmeti karşılığında kesilen fatura da ele geçinildi. Fatura böylece Ergenekon dosyasına da girmiş oldu.

Yıldız 21 Temmuz 2007'de ergenekon operasyonunun 2. dalgasında tutuklanan İsmail Yıldız'ın Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Askeri İtaatsizliğe Teşvik, Devletin Güvenliğine İlişkin Belgeleri Temin etmek, Tahsis Edildiği Amacı Dışında Kullanma, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetme suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 05:46:52
Güncelleme :21 Ağustos 2008 Perşembe 07:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?