19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'a hastanede protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaralıları ziyaret ettiği hastanenin çıkışında protestoya edildi.
Bir kadın "Başbakan duy sesimizi! Kocam o trende öldü. O trene binmemeliydi" diye bağırdı. Erdoğan yanıt vermeden aracına binerek hastaneden ayrıldı.
Başbakan Erdoğan, kazayı "Teknik çalışmalar yapılmıştı. Üzüntümüz çok büyük" diye değerlendirdi. Kazanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Başbakan, "Dünyanın her yerinde bu tür kazalar oluyor. Yanlış olsa test çalışmalarında ortaya çıkardı. Ama bedeli tabii ki ağır oldu" sözleriyle projeye yöneltilen eleştirilere karşı çıktı.
Erdoğan, "Boyutu çok çok büyük bir müessif olay. Olayın teknik boyutu nedir, ne değildir onları göreceğim. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

ERDOĞAN: YARALILARIN VERDİĞİ BİLGİ SAĞLIKLI DEĞİL


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul-Ankara seferini yapan hızlandırılmış trenin Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde raydan çıkması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili şu anda yapılacak teknik açıklamaların gerçekçi olmayacağını belirterek, ’’Devlet Demiryolları’nın teknik kadroları ve bilirkişilerinden oluşacak heyet, gerçekçi raporları yarın açıklayacaktır’’ dedi.
Başbakan Erdoğan, Pamukova Devlet Hastenesi’nde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, dün saat 19.50’de Pamukova civarında meydana gelen boyutları büyük kazanın, Türk milletini üzüntüye boğduğunu belirtti.
Bazı basın organlarında verilen ölü ve yaralı sayılarına itibar edilmemesini isteyen Erdoğan, Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamalara itibar edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Erdoğan, ’’Böyle olursa bazı gelişecek olan olumsuzlukların önüne geçmiş oluruz’’ dedi.
Erdoğan, kazada şu ana kadar 36 ölü, 79 yaralı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
’’Bununla ilgili birçok değişik rakamlar açıkladı. Devlet, tüm olanaklarıyla olay yerindedir. Şu anda teknik olarak yapacağımız açıklamalar gerçekçi olmaz. Devlet Demiryolları’nın teknik kadroları ve bilirkişilerinden oluşacak heyet, gerçekçi raporları yarın açıklayacaktır. Şu anda şok yaşayan yaralılardan elde edilen bilgiler, sağlıklı bilgiler değildir. Orada viraj var mıdır, yok mudur, hızı nedir bunlar teknik heyet incelemelerinden sonra ortaya çıkacaktır.’’

SAKARYA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 15:18:27
Güncelleme :23 Temmuz 2004 Cuma 15:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?