22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Erdoğan’a ’olağanüstü’ koruma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı korumaya yönelik güvenlik önlemleri, "Bir istihbarat mı var" dedirtecek boyutta artırılırken, AKP`de, "Son zamanlardaki özellikle ülkücü kesimden gelen protestoların artışından duyulan rahatsızlık" dile getirildi.

Başbakan Erdoğan`ın etrafındaki güvenlik önlemlerinde son bir haftadır yaşanan gözle görülür artış dikkat çekici boyuta ulaştı.

Erdoğan`ın korumalarında artışa gidilirken, gideceği güzergahlara ilişkin alınan önlemler en üst düzeye çıkarıldı.

Bu çerçevede Erdoğan`ın gideceği yerlerde polisin önceden önlem almaya ve önlem için giden polis sayısının alışılanın üzerine çıkarılmaya başlandı. Yine Erdoğan`ın rutin olarak kullandığı güzergahlarında da sık sık değişikliklere gidildi. Erdoğan`ın Başbakanlık ve TBMM programlarının dışında gideceği bazı sokakların trafiğe de kapatılması önlemlerin olağanüstü boyutlara ulaştığı izlenimine neden oldu.

Erdoğan`ın programlarında güvenlik için bulunan koruma ekibinin yanı sıra Emniyet`in terör uzmanlarının da aralarında bulunduğu farklı birimlerinden çok sayıda polise yer verilmeye başlanması da dikkat çekti. Bu arada Erdoğan ya da koruma ekibinin son günlerde, ``rutin dışı`` bazı programları ertelemeyi konuştukları da öğrenildi.

EMİNE HANIM`A PROTESTODAN SONRA

``Olağanüstü`` diye nitelenebilecek önlemler, ``Devletin üst düzey birimlerinde bir istihbarat mı var`` sorusunu gündeme getirirken AKP`de farklı bir noktaya vurgu yapıldı. AKP`de, en son ``ülkücüler`` oldukları belirtilen kesimlerin Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`a yönelik protestoları hatırlatıldı. Bu kesimlerin protestolarının arttığı, hatta Erdoğan`ı protesto etmek için hazırlıklar yaptıkları ifade edilen AKP`de, ``Erdoğan`ı korumaya yönelik artan önlemlerin olası bir ülkücü protestosundan kaynaklanmış olabileceği`` vurgulandı.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:55:22
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 14:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?