24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan’a protesto: 14 gözaltı

istanbul - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Kadın Kolları 1. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere makam aracıyla Abdi İpekçi Spor Salonu’nun bahçesine geldiğinde, 100-150 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

"Ülkücü hareket engellenemez", "Kıbrıs’ı satanı, biz de satarız", "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma", "Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır" sloganları atan ve tekbir getiren grup, ellerindeki sopaları ve perukları konvoyun üzerine fırlattılar.

Elleriyle de kurt işareti yapan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek, spor salonunun önünden uzaklaştırdı. Gruptan 14 kişi gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada ise "Hanımların etkili olmadığı bir siyasi hareketi sadece renksiz ve derinliksiz bulmakla kalmıyor, demokrasinin temsil kabiliyeti bakımından da sakıncalı ve sağlıksız buluyorum" dedi.

Erdoğan, Türk kadınlarına bir hatırlatmada da bulunarak, "Dayatmalarla, zorlamalarla siyasette katılımcılık olmaz. İstiyorum ki, hanım kardeşlerimiz, gönüllerinin derinliklerinden gelerek siyasetin içerisinde yerlerini muhakkak almalıdır, alsınlar" dedi.

Erdoğan, kadınların, gönüllerinden gelerek siyasete katılmaları durumunda, parlamentoda, belediyelerde, belediye meclislerinde ve il genel meclislerinde sayılarının daha da artacağını söyledi.

Hayatın tekilci olmadığını, erkeğiyle-kadınıyla bir bütünlüğü içerdiğini belirten Erdoğan, bu bütünlüğün eksik olarak yürürlüğe konulması durumunda neticenin de eksik olacağını kaydetti.

Geleneksel bir yapıları bulunduğunu da hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu geleneksel yapının ortaya koyduğu bazı engellerin de bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bu engellerin zamanla aşılacağını dile getirdi.


AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?