19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'da Ata uçağı ile aile ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesiyle birlikte dün Kral Abdullah’ın özel daveti üzerine dün Ürdün’e gitti. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra ile birlikte Ürdün’e hareket eden Başbakan Erdoğan’ı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül uğurladı. Erdoğan’a tercümanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da eşlik etti.

Erdoğan, Ata uçağına binmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada görüşmelerde Ortadoğu meselelerinin ele alınacağını söyledi.

Öğrenildiğine göre ziyaretin geçen ay Reagan’ın cenazesinden sonra Chicago’ye giderken iki liderin uçakta ‘Sık sık bir araya gelip görüşelim. Resmi ziyaretleri de beklemeyelim’ sözleşmesi çerçevesinde gerçekleşti.

Gazetelerin haberlerine göre, ziyaret nedeniyle Erdoğanlar, Abdullah’ın yeni evlenen yeğenini tebrik edip, hediye de verdi. Erdoğan, NATO Zirvesi’nde başta ABD Başkanı Bush ve İngiltere Başbakanı Blair olmak üzere liderlerle yaptığı görüşmelerdeki Orta Doğu’ya ilişkin izlenimlerini Kral Abdullah’a aktardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün’e yaptığı ziyaretin ardından gece yarısı özel uçak ATA ile Türkiye’ye döndü.

Erdoğan’ı Esenboğa Havalimanı’nda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan da Türkiye’ye döndü.

Başbakan Erdoğan, Kral Abdullah’ın özel daveti üzerine Ürdün’e gitmişti. Kral Abdullah ailesi, Erdoğan ailesini saraylarında ağırladı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 13:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?