18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan'dan AB ile söz düellosu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ’’AB bizim içişlerimize karışamaz’’ açıklamasının ardından, Verheugen TCK ile ilgili gelişmelerin endişe verici olduğunu açıkladı.

AB’nin genişlemeden sorumlu üyersi Gunter Verheugen, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu kanıtlayabilmesi için yeni TCK tasarısını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Belçika’da gazetecilere bir açıklama yapan Verheugen, "bence yeni ceza kanununun kabul edilmesi daha iyi olur çünkü bu, Türkiye’nin hukuk devleti olması için yerine getirmesi gereken koşulların temelini oluşturuyor" dedi.

Erdoğan’dan AB’ye sert tepki

Başbakan Erdoğan, zinanın suç kapsamına alınması ihtimaline sert tepki gösteren AB yetkililerini sert bir dille eleştirdi.

Erdoğan, TCK tasarısının 6 ekime kadar çıkarılmasını isteyen AB Komisyonu sözcüsü Filori’nin açıklamalarıyla ilgili olarak “AB sözcüsünün Türkiye’den böyle bir talebi olamaz. Bu bizim içişlerimizdir" dedi.

Erdoğan, "AB’nin Türkiye’den beklentileri bellidir ve biz bunları yerine getirdik. Bu Verheugen tarafından da onaylandı" ifadesini kullandı.

Filori, 6 ekime kadar süre tanımıştı

Filori, bugün yaptığı açıklamada 6 ekime kadar TCK tasarısı hakkında karar çıkmamasının AB raporunu kötü etkileyeceğini söyledi.

Komisyon sözcüsü, tasarının TBMM Genel Kurulu’ndan Adalet Komisyonu’na çekilmesinden kaygı duyduğunu açıklayarak, tasarının siyasi reformların ’önemli bir parçası’ olduğunu belirtti.

Filori, tasarının çekilmesinin Türkiye’nin reform hareketi hakkında şüphe uyandırabileceğini kaydetti.

Erdoğan: "AB bizim için olmazsa olmaz değil"

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "AB bizim için olmazsa olmaz değil. Bunu her zaman söylüyorum" dedi.
cnn türk
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 16:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?