17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan AKP'li milletvekillerine: Gerginlik yaratmayın!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerini ’gerilim oluşturmamaları’ konusunda uyardı. ’Meclis’teki mareşal üniformalı Atatürk fotoğrafı değişsin’ diyerek Genelkurmay başta olmak üzere şimşekleri üzerine çeken AK Parti Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu’nun açıklamaları, partide sıkıyönetim döneminin başlamasına neden oldu. Tartışmaların ardından Kutlu ile ilk kez bugünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda bir araya gelen Erdoğan, tüm milletvekillerine gözdağı verdi. Erdoğan, milletvekillerini ’gerilim oluşturmamaları’ konusunda uyararak, "Gerilim politikasına alet olmayın. Tartışmalı konulara girmeyin, sadece halk için çalışın ve işinizi yapın" diye konuştu.

Bazı çevrelerin gerginlikten medet umduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti’li vekillerin bu çevrelerin ekmeğine yağ sürmemesi gerektiğini söyledi. Tüm milletvekillerinden ’dikkatli konuşmalarını’ isteyen Erdoğan, bu tür tartışmalara fırsat verilmemesini istedi. Erdoğan, "Bu süreçte çok dikkatli olmalıyız. Her söylediğimiz söz farklı taraflara çekilebilir. Buna fırsat vermeyin. Gerilim yaratmayın. Gerilimden beslenenlerin ekmeğine yağ sürmeyin" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, milletvekillerini ’devam’ konusunda da sert bir dille uyardı. Meclis gündemine Ocak ayında çok önemli yasa tasarılarının geleceğini hatırlatan Erdoğan, tüm milletvekillerinden Genel Kurul çalışmalarına katılmalarını istedi. Devam uyarılarını ’yedek milletvekilliği’ örneğiyle destekleyen Erdoğan, "Her hafta uyarıyorum. Geçen yılki gibi istikrarlı bir şekilde çalışmalara devam edin. Yoksa vebal altında kalırsınız. Hem 3 Kasım seçimlerinde aldığımız oy nedeniyle millete, hem de öbür dünyada bu vebalin altından kalkamazsınız. İllaki düzenleme mi yapmamız gerekiyor. Seçim Yasası’nı değiştirip, ’yedek milletvekilliği’ sistemini de getirelim. Hepinizden devam konusunda titiz davranmanızı bekliyorum" dedi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 16:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?