19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan Baykal'a 17 Aralık daveti

Başbakan Tayyip Erdoğan, AB ile müzakereler sürecinde TSK İç Hizmet Kanunu’nda değişiklik yapılmasının gündeme gelmesi durumunda, Genelkurmay’la görüşülerek gerekli adımların atılabileceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye’ye müzakere tarihinin verileceği 17 Aralık’taki AB Zirvesi’ne CHP Lideri Baykal ile gidebileceğini de açıkladı.

Dün akşam Show TV’deki ana haber bültenine katılan Erdoğan, İç Hizmet Kanunu’nda değişiklik yapılıp yapılmayacağına yönelik soruyu, uyum paketleri sırasında atılan adımları anlatarak yanıtlamaya başladı. Türkiye’deki askeri darbeler için dayanak oluşturan ve TSK’ya ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama görevi’ veren yasaya ilişkin olarak Erdoğan şöyle konuştu: ‘Müzakere süreci içinde yapılması gerekenler varsa bunlar zaten müzakerecilerimizin görüşmeleri esnasında atılması gereken adımları AB standartları içerisinde neyse bu adımları zaten biz Genelkurmay ile müzakere ederek atarız. Bugüne kadar zaten bu medeniyet projesini hep beraber yürüttük.’

Erdoğan, 17 Aralık’ta Brüksel’e CHP Lideri Deniz Baykal ile gidip gitmeyeceği sorusuna ise, ‘Niye olmasın? Yeter ki ülkemizin çıkarı olsun. Ülkemiz bu süreci en iyi şekilde neticelendirebilsin’ yanıtını verdi. Dokunulmazlık konusunun hatırlatılması üzerine ise Erdoğan sadece siyasi dokunulmazlığın kaldırılmasından yana olmadıklarını, tüm kamu görevlileri ile ilgili olarak bu konunun tartışılabileceğini söyledi.

Yaptıklarımı çocuklara anlatın

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, yeğenleri Sevde ve Usame Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu Üsküdar Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu öğrencilerini dün TBMM’deki AKP Grubu salonunda kabul etti. Erdoğan salonda bulunan çocukların yaş ortalamasının 10 olduğuna işaret ederek, ‘Yani siz ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde doğmuşsunuz. İstanbul’da neler yaptığımı bilmiyorsunuz’ dedi. Erdoğan daha sonra öğrencilerin öğretmenlerine dönerek, ‘Değerli öğretmenlerimizin biraz da bunları anlatması lazım’ diye konuştu.
kenthaber-ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 12:57:36
Güncelleme :9 Ekim 2004 Cumartesi 14:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?