19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan CHP'ye ağır sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilerde bulunduğu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a göndermelerde bulunarak, "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Laiklik yüce Meclis'in iradesiyle milletimize benimsetilerek
Anayasa'ya girmiştir, CHP'nin dayatmasıyla değil" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları 2. Olağan Genel Kongresi'nde katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasına, "Dünyanın değişik yerlerinden ülkemize gelerek bizlerle kongre heyecanını yaşayan genç misafirlerimize 'Hoşgeldiniz' diyorum" diyerek başladı. Erdoğan, "İnşallah ülkemiz bir daha karanlığa gömülmeyecek, yüzünüzdeki aydınlık sönmeyecek. Sizin bahar tazeliğindeki kalplerinize kimse fitne tohumu ekemez. Aydınlık ufkunuzu kimse kör ideolojilerle karartamaz. Sizler cumhuriyetimizin bütün kazanımlarıyla barışık yaşayan gençlerimizsiniz. Yarın inanıyorum ki Türkiye en ücra köşelerine kadar sizin bilgi birikiminizle, Türkiye sevdanızla aydınlanacaktır. Türkiye'ye çok önemli hizmetlerde bulunacağınıza dair size sonuna kadar inanıyorum. Hukuk sistemimiz, demokrasimiz adına önemli bir süreçten geçiyoruz. Kim nasıl bir duruş sergiliyor, lütfen dikkatle izleyin. Sayın Baykal'ın son zamanlarda söylediklerini izleyin" dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Şu ifade çok önemli. Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ifadesini kullandığı bu ülkede 'Laikliği millet oyuyla getirmedik' diyen bir Baykal var. 'Cumhuriyeti CHP kurdu' diyen bir Baykal var. Ey Baykal, şunu iyi öğren. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Devleti de cumhuriyeti de Atatürk'ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Cumhuriyetimizin gücü ve anlamı da milli iradenin ürünü olmasındandır. Baykal'ın bilmediği bir şey daha var. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir. Laiklik meselesine gelince. Baykal millete güvenmediğini, millete rağmen siyaset yaptığını bu sözleriyle bir kez daha ortaya koymakta, itiraf etmektedir. Laiklik yüce Meclis'in iradesiyle milletimize benimsetilerek Anayasa'ya girmiştir, CHP'nin dayatmasıyla değil. Milletimizin çoğunluğu laik devletten yanadır. Atatürk'ün ve cumhuriyetimizin en önemli başarısı da budur. Milletimizin laiklikle değil, Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var. Milletimiz cumhuriyetimizin her değerini aynı samimiyetle sahiplenmektedir. Birilerinin milli irade ve demokrasiyle problemi olabilir. Bu boş bir çabadır. Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yoktur, buna ihtiyaç da yoktur. Sayın Baykal'ın zihniyetinden başka milletin laiklikten yana olduğundan kimsenin bir şüphesi yoktur" diye konuştu.

"Sayın Baykal, sana bu kadar vakit ayırmayı zül olarak görüyorum" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın. Biz senin evvelini gayet iyi biliriz. CHP zihniyetinin vefatından hemen sonra Atatürk'ün resimlerini Türk parasından nasıl çıkardığını çok iyi biliriz. CHP zihniyetinin devlet dairelerinden Atatürk'ün posterlerini vefatından sonra bütün ofislerden nasıl indirdiğini çok iyi biliriz. PTT'nin pullarından Atatürk'ün resimlerini nasıl kaldırdıklarını çok iyi biliriz. Her şeyden önce CHP geçmişindeki bu kara lekeleri fırsat bulduğu zaman neler yaptıklarını, önce bunu o geçmişinden silip atsın, ondan sonra konuşsun. İlk gençlik yıllarımdan itibaren siyasetin içinde oldum. Ülkemin kaderiyle ilgilenmek kaderim oldu. Sürekli sorguladım. Öğrenme sürecinin sonu olmadığına inandım. Türkiye'nin büyüme heyecanını her zaman yüreğimde hissetmeye çalıştım. Çok şükür ülkeme hizmet etme heyecanımı yitirmedim."

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 14:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.174.xxx Tarih : 14.04.2008 01:36:39

tayyib bey Atatürkü sevmedigin bellide hic olmasa sahsina hakaret yapmasan iyi olur, bu bizim Atamiz sen istemiyorsun ama savundugun Araplarin ve teröristlerin ülkesine gitt ki seni normal karsilariz,yokksa arabistan yollarinide bulamiycaksin.