19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan çiftçiye müjde

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere müjde vererek, "Halk Bankası, yüzde 56 faizle kredi veriyordu. Biz yüzde 30'a indirdik. Yatırım ve işletme kredisi; birisinde yüzde 25 faiz uygulaması var, birisinde yüzde 12 arasında. Bu rakamları bugüne kadar telaffuz etmek mümkün değildi" dedi.
Başbakan Erdoğan, Manisa Hükümet Konağı önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 3 Kasım'dan bu yana hükümetin uygulamış olduğu ekonomik programın artık yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladığını belirten Erdoğan, 3 Kasım öncesi ile gelinen noktayı karşılaştırdı. "Artık ak ağaç meyveye durmuştur" diyen Erdoğan, karamsarlıkların ortadan kalkmaya başladığını kaydetti. Erdoğan, "Umut bulutları ülkemizi sarmıştır. Türkiye, 3 Kasım seçimlerinden bu yana göstermiş olduğu yönetim performansıyla benzer sıkıntılar yaşayan ülkeler için adete bir model olma yoluna girmiştir. Ekonominin deliklerini tıkama, söküklerini dikme konusunda epeyce mesafe almış bulunuyoruz. Bundan sonra da mevcut olumlu gidişatı daha da olumluya da dönüştürme çabasında olacağız. Ama daha işin başındayız. Daha çok yapacağımız işler var" diye konuştu.
Çatlak seslere hiç kapılmadan ekonomik yükselişlerini her geçen gün daha da ileriye taşıyacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"3 Kasım günü bileşik faiz yüzde 69'du. Şimdi yüzde 24. Türkiye'nin aldığı her mesafede, iyiye ve güzele doğru attığı her doğru adımda, devlet-millet kaynaşmasının olduğunu söylüyorum. Hamdolsun gece gündüz demeden koştuk. Aklı, bilgiyi, tecrübeyi bir araya getirdik ve şuandaki neticeye ulaştık. Ekonomik programı, mali disiplini aynı ciddiyetle devam ettireceğiz. Türkiye 2003 yılında hep zam, zam, zam; bunlarla uğraşıyordu. Akaryakıta bir yıl zam yapılmadı. Şimdi yaptık. Artık yapmamız gerekiyordu. Dünya petrol fiyatlarındaki artışa göre inmesi gerekiyorsa iner."
Erdoğan, yeni bir adım daha atacaklarının müjdesini vererek, şöyle devam etti:
"Halk Bankası, yüzde 56 faizle kredi veriyordu. Biz yüzde 30'a indirdik. Tarımla uğraşan köylülerimize müjde; yatırım ve işletme kredisi; birisinde yüzde 25 faiz uygulaması var. Birisinde yüzde 12 arasında. Bu rakamları bugüne kadar telaffuz etmek mümkün değildi."
Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılması konusuna da değinen Başbakan Erdoğan, "İnşallah 1 Ocak 2005 artık 20 milyon gibi bir Türk parası olmayacak. Ya ne olacak? 6 sıfırı kazıyıp atıyoruz. Artık milyarlar, trilyonlar bile zenginleri tanımlayamıyor" dedi.
Eğitimde attıkları adımları hatırlatan Erdoğan, ön sıralardaki bir çocuğa, "O gün sıranın üzerinde kitaplarını buldun di mi?" diye sordu.
Erdoğan, "Kitaplar bütün ilköğretim okullarında yavrularımızın sıralarının üzerinde duruyordu" ifadesini kullandı.
Erdoğan, yaptıkları yardımlarla ilgili olarak da "Biz bu kış halkımıza, fakir fukaraya 800 bin ton kömür gönderdik. 1.5 milyon fakir fukara aileye kömür gitti. Bu insanlar donuyordu. Ama hamdolsun gönderdik. Kim gönderdi siz. Biz emanetçiyiz. Bu paranın sahibi sizsiniz" şeklinde konuştu.
MANİSA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 18:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?