19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan Denktaş'a kutlama mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni hükümetinin onanması sebebiyle Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş’a kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan, Kıbrıs konusunda çözümden yana olduklarını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yazılı açıklamada, yeni kurulan KKTC Hükümeti’nde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev alan Serdar Denktaş’ı tebrik eden Erdoğan, Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının KKTC’nin olduğu kadar Türkiye’nin de hedefi olduğunu belirtti. Kıbrıs’ta çözümsüzlüğü bir çözüm olarak görmediklerini, ancak bunun her pahasına olursa olsun varılacak bir çözüm anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan, mesajında şöyle dedi:

"KKTC’ndeki seçim sonuçları Kıbrıs Türkleri’nin de bir yandan çözüm ve dolayısıyla Avrupa Birliği’ne katılmayı istediklerini, diğer yandan ise haklarından taviz vermeye gönüllü olmadıklarını göstermektedir. Kıbrıs’ta kalıcı bir uzlaşma, bu iki beklentinin birlikte gerçekleştirilmesine bağlı olacaktır. Bunun sağlanması için Türkiye’nin tarihi sorumlulukları çerçevesinde üzerine düşeni yapacağı tabiidir. Hükümetimiz, Kıbrıs Türk halkının varolma ve haklarını teminat altına alma mücadelesini desteklemeye, refah ve huzur içinde geleceğe güvenle bakması için gereken her türlü tedbiri almaya kararlıdır. Türkiye, Kıbrıs Türk halkını yanında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle en iyi dileklerimi sunar ve koalisyon hükümetine çalışmalarında başarılar dilerim."

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?