17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan Denktaş'a sert eleştiri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı sert bir şekilde eleştirerek, Türkiye'de marjinal gruplarla toplantılar yapmasını yadırgadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, THY İzmir Uçağı ile Japonya'ya giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Siyaset sorun üretme sanatı değil, çözüm üretme sanatıdır. 30-40 yıldır bu işi çözemeyenler bugünleri hazırladılar" dedi.

Denktaş'ı Türkiye'de bazı marjinal gruplarla toplantı yapmakla eleştiren Erdoğan, "Yapılacak birşey varsa git Kıbrıs'ta yap. Toplantı yapacaksan oralarda yap. Marjinal bir takım gruplarla bir araya gelip toplantılar yapması bizi üzmüştür. Bunu kendisine de söyledim. Daha önce de Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) benzer bir toplantıya katılmıştı. O toplantıya katılanlardan bir çoğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) 'işgalci' diye niteleyenlerden oluşuyor. Sayın Denktaş'ı o kişilerle aynı fotoğraf karesinde görmenin bahtsızlığını yaşadığımı yine kendisine söyledim" diye konuştu.

Parlamento dışı muhalefetin işi çirkin bir yere taşıdığını söyleyen Erdoğan, "Sözlerinde hakarete varan unsurlar var. Dışişleri Bakanlığı'mız bunlarla ilgileniyor. Atılan bu adımların bizi bu noktaya getirmemesi lazımdı. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti gerek Türkiye'nin, gerekse KKTC'deki kardeşlerimizin menfaatlerinin en az onlar kadar hassasiyeti içindedir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, atılan adımları kendi gruplarında ve TBMM'de açıkladıklarını ifade ederek, "Bizim yaptığımız bunca açıklamalara rağmen muhalefetin üzerinde durduğu tek bir konu var. O da 9 bin sayfa mevzuu. Başka hiçbir hareket kaynakları yok. 9 bin sayfa nasıl yazıldı, nasıl değerlendirildi, bu adımlar nasıl atılıyor bunlardan haberleri yok" dedi.

İSMAİL BALLI - İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2004 Pazar 13:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?