18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan’dan Denktaş’a ’torun’ iması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ile ters düştüğü için cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmadığını açıklayan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a yanıt verdi: "Torunu Güney Kıbrıs’tan pasaport alıp onunla geziyor. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak istiyoruz. Duayenliğine saygı duyuyoruz ama bizi bahane ederek siyasetten çekildiyse üzülürüm."

Başbakan Erdoğan, TOBB yönetim kurulu toplantısında ekonomik, siyasi ve AB konusundaki görüşlerini açıkladı.

Erdoğan, daha sonra soruları yanıtladı.

17 Nisan’da görev süresi sona erecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın AKP ile ters düştüğü için yeniden aday olmadığını açıklaması hakkındaki soru üzerine Erdoğan, demokrasiye inanan insanların halkın beklentilerini göz önünde bulundurması gerektiğini dile getirdi.

SİYASİ DUAYEN OLARAK DENKTAŞ’A SAYGI DUYARIM

"Ben Sayın Cumhurbaşkanının bu şekilde bir açıklama yaptığına inanmak istemiyorum" diyen Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Siyasetten çekilmek ya da çekilmemek, biz böyle birşeyi Sayın Denktaş’la müzakere etmedik. Kendi iradeleri, kendi kararlarıdır. Kendi iradelerini kullanarak bu kararlarını vermişlerdir, bize sorarak böyle bir kararı vermediler. Kaldı ki aday olanlar da böyle bir şeye danışarak yapmıyorlar. Bu mümkün değil."

DENKTAŞ’IN TORUNUNA GÖNDERME

Erdoğan, "Bir de bakıyorsunuz ki torunlar filan Güney Kıbrıs’ta pasaport alıp Rumlarla geziyorlar. O zaman bunu neyle tanımlayacaksın? Demek ki bir çözüme ihtiyaç var" diye konuştu. Erdoğan, "Büyüğümüzdür, ben yine de siyasetteki duayenliğine saygı duyarım, ama bize bahane ederek eğer siyasetten çekilirse buna da üzülürüm" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 17:25:09
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 23:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?