19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan'dan Erbakan'a davetiye çalımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan arasındaki ’soğukluk’ bir türlü giderilemiyor. Başbakan Erdoğan, her platformda AKP’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Necmettin Erbakan’ı, oğlu Bilal Erdoğan’ın nikah töreninin ardından kızı Esra Erdoğan’ın düğününe de davet etmeyecek. Başbakan buna karşın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve bakanlara davetiyelerini elden verdi.
Büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ı 2 yıl önce evlendiren Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında da Harvard Üniversitesi kamu yönetimi bölümünü bitiren küçük oğlu Bilal Erdoğan’ı sade bir törenle evlendirmişti. Erdoğan, şimdi de 11 Temmuz Pazar günü büyük kızı Esra Erdoğan’ı evlendirecek. Lütfi Kırdar Kongre Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleştirilecek nikah töreni için bastırılan davetiyeler, sahiplerine dağıtılmaya başlandı.
Nikah törenine başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmak üzere Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri, parti liderleri, işadamları, parti kurucuları ve büyükelçiler davet edildi. Başbakan Erdoğan, Sezer’in düğün davetiyesini geçen perşembe günü Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen haftalık olağan görüşme sırasında Cumhurbaşkanı’na takdim etti. Sezer’in, Erdoğan’a ’Hayırlı olsun’ dediği ancak düğüne katılıp katılmayacağı konusunda bir şey söylemediği kaydedildi. Erdoğan, kabine üyelerinin düğün davetiyelerini de dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından dağıttı. Erdoğan, tüm bakanları toplu olarak düğüne davet etti.
Protokol davetiyelerini göndermeye başlayan Erdoğan, Necmettin Erbakan’ı ise yine es geçecek. Erbakan’ın, oğlu Fatih Erbakan’ın düğün törenine Erdoğan’ı davet etmemesinin ardından Başbakan Erdoğan da, küçük oğlu Bilal Erdoğan’ın nikah töreni için hocasına davetiye göndermemişti. Erbakan ile Erdoğan arasındaki ’davetiye’ krizi, kızının düğününde de sürecek. Başbakan Erdoğan’ın, eski liderine davetiye göndermeme kararı aldığı öğrenildi.
DEVLET ARIK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 12:46:24
Güncelleme :6 Temmuz 2004 Salı 12:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?