17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan istimlaka destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bir sel ülkesi olduğunu ve İstanbul’da olanları herkesin gördüğünü belirterek, "Belediye başkanları gelip de halka buralara ev yapın demiyor. Geçmişte çok ciddi yanlışlar yapıldı. Bu yanlışları yine yapmayalım" dedi.

Tatilini Rize’nin Güneysu Beldesi’nde geçiren Başbakan Erdoğan, Rize Belediyesi’nde halk oyunları gösterisini izlemesinin ardından vatandaşlara hitabında, Karadeniz Sahil Yolu inşaatının devam ettiğini kaydederek, "Sözümüz sözdür. Olağanüstü bir durum olmaması halinde 2005 yılı sonunda bu yolu bitireceğiz" dedi.

Erdoğan, "Memleketimiz bir sel memleketi maalesef. Dolayısıyla bu afetlerde canımız yanmasın. İşte İstanbul’da olanları gördünüz. Hamdolsun can kaybı olmadı ama, evler su altında kaldı. Niye? Belediye başkanları gelip de halka buralara ev yapın demiyor. Geçmişte çok ciddi yanlışlar yapıldı. Bu yanlışları yine yapmayalım. Şuraya bina yapılmasın deniyorsa, yapmayalım. İlla o binayı yapmak için kendimize gayri meşru imkanlar sağlamayalım"dedi.

Erdoğan, hükümetin gece-gündüz vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştığını vurgulayarak,"Hortumlar kesilmeye başlandı, paralar da gelmeye başladı. Artık bunları kovalıyoruz. Sonuna kadar da kovalayacağız. Derdimiz gayretimiz fakir-fukaranın, garip-gurabanın imkanlarını yıllarca çarçur ettiler, şimdi toplayabildiğimiz kadarını toplamaya gayret ediyoruz" diye konuştu.
RİZE
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 14:55:21
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 15:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman YILDIRIM IP: 88.235.236.xxx Tarih : 19.05.2007 09:32:06
İdaetreci bütün yetkilelerini Allah sevgisiyle kullanmadıkça bu söylenenler gözetimeyeceklerdir.40 seneden beri istanbulda gördüklerimizi tecrübe olarak algılayarak söyluyorum.Terör,hortumlama ve gayrı meşru işleri önlemek için tek çare bu toplumun kalbine iman yerleştirilmelidir.Aksı takdirde tüm çabalar boşa gider.İşte tarihte şahittir.