17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan'dan Kıbrıs için arabuluculuk önerisi

Ağırlıklı olarak Kıbrıs meselesinin görüşüldüğü toplantıdan sonra bir açıklama yapan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meselenin halli için elinden gelen tüm iyi niyeti ortaya koymakta olduğunu söyledi. Türk tarafının çözüm planının referanduma sunulmasına hazır olduğunu kaydeden Erdoğan, çözüme yönelik çabalarda Türk tarafının Rumlar'dan geri kalmayacağını, aksine önde olacaklarını belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmelerde siyasi bakımdan taraf olmadığı bilinen bir ülkeden, güven verecek bir ismin arabuluculuğunu teklif ettiğini, Annan'ın da teklifi olumlu karşıladığını söyledi.
Başbakan Erdoğan, Kıbrıs'ta 1 Mayıs'tan önce çözüm bulunması arzusunda olduklarını kaydetti. Başbakan, bir soru üzerine de uzlaşma sağlanmadan konunun referanduma görürülmesinin mümkün olmadığını, Annan'ın da böyle bir ön şartı bulunmadığını ifade etti. Erdoğan, "Referandum tabii ki mutabakat metni üzerinde olacaktır" dedi. Başbakan, bir mutabakat metni sağlanması ve bu metnin 1 Mayıs'tan önce referanduma götürülmesi temennisinde olduklarını ifade etti.
Başbakan Erdoğan, arabulucu olarak bir isim teklifinde bulunup bulunmadığı şeklindeki bir soru üzerine ise "Hayır. Bir isim teklifinde bulunmadık. Buna Genel Sekreter karar verecektir" diye konuştu. Erdoğan, açıklamalarının Annan tarafından çok olumlu bulunduğunu ve değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
MUSTAFA ÖZBEK -DAVOS(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 14:48:26
Güncelleme :24 Ocak 2004 Cumartesi 14:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?