18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan’dan laikliğe övgü

Berlin - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, din ve devlet işlerinin ayrı olmasını, "modern Türkiye’nin temel değerlerinden biri" olarak nitelendirdi.

Alman Welt am Sonntag gazetesine demeç veren Erdoğan, Türkiye’de 1923 yılından beri yapılan bütün anayasalarda din ve devlet işlerinin ayrı olduğunun belirtildiğine dikkati çekerek, "Din ve devlet işlerinin ayrı olması, modern Türkiye’nin temel değerlerinden biridir. Bu ilke, devletin kurucusu Atatürk’ün ortaya koyduğu gibi yaşamaktadır. Ve bu asla değişmeyecektir" dedi.

Erdoğan, "Din ve devlet işlerinin ayrı olmasını ciddiye almıyorlar" şeklinde kendilerine yöneltilen suçlamanın haksız olduğunu belirterek, "Böyle bir suçlama için hiçbir gerekçe yok. Partimi ve beni tanıyanlar bu suçlamanın haksız olduğunu bilir" dedi.

Üniversitelerde türban yasağını da yanlış bulduğunu söyleyen Başbakan, "Demokratik bir ülke dini özgürlükleri garanti altına almalıdır. Buna, vatandaşların barışcı ve yasalarla çelişmediği müddetçe, dini düşüncelerini sembollerle ifade etmesi hakkı da dahildir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 14:47:43
Güncelleme :7 Şubat 2005 Pazartesi 15:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?